Livre
Néerlandais

Allemaal dood : een Sookie Stackhouse roman

Charlaine Harris (auteur), Carla Hazewindus (traducteur)

Allemaal dood : een Sookie Stackhouse roman

Dans la série:
Als de telepatische serveerster Sookie Stackhouse in een hotel bij Chicago een vampierconventie bijwoont, komt ze in gevaarlijke situaties terecht. Vervolg op 'Echt dood'.
Titre
Allemaal dood : een Sookie Stackhouse roman
Auteur
Charlaine Harris
Traducteur
Carla Hazewindus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
All together dead
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
343 p.
ISBN
9789024555406 (paperback)

Commentaires

Dat ‘The Southern Vampire Mysteries’, ook bekend als ‘The Sookie Stackhouse Novels’, langzamerhand hun weg vinden naar het Nederlandstalig publiek (in niet onbelangrijke mate dankzij de televisiereeks ‘True Blood’) mag wel blijken uit het feit dat na het verschijnen van deel zes uit de reeks (Echt dood) in 2012, meteen ook het zevende en achtste deel verkrijgbaar was in datzelfde jaar. Wie de televisiereeks volgt, zal merken dat deze met elk seizoen verder afwijkt van het bronnenmateriaal. Zo is er van het vampierenhuwelijk dat in het vorige boek uitmondde in een strijd tussen bruid en bruidegom niets te merken in ‘True Blood’, terwijl de naweeën ervan net de hoofdlijn vormen van Allemaal dood. De dood van een vampierenkoning is immers niet iets wat de hiërarchisch gestructureerde vampierenwereld lichtjes opneemt en het is dan ook aan de beklaagde koningin annex voormalige bruid Sophie-Ann Leclercq om ten overstaan van haar gelijken aan te tonen dat zij geen andere keuze…Lire la suite
In dit zevende deel van de 'Sookie Stackhouse'-romans vertrekt de telepathische serveerster Sookie samen met haar vampiervrienden vanuit New Orleans naar Rhodes waar een belangrijke vampierconventie zal plaatsvinden. De vampierkoningin van Louisiana moet er terecht staan voor de moord op haar koning. Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon en diegenen die bekend zijn met de voorgaande delen (wel noodzakelijk om de overvloed aan gebeurtenissen, namen en onderlinge verbanden te begrijpen) worden weer getrakteerd op onderlinge intriges, erotische scènes, ondoden, moordcomplotten en het Verbond van de Zon, mensen die proberen alle vampiers uit te roeien. Voor liefhebbers van dit horror-fantasygenre een vlot lezend actieverhaal met een vleugje humor waarin ook plaats is voor originele vondsten. Het open einde laat ruimte voor deel 8 waarvan in dit boek al een fragment staat afgedrukt. In de VS zijn de boeken ook verfilmd als televisieserie 'True Blood' (HBO). Op het omslag een fot…Lire la suite

À propos de Charlaine Harris

Charlaine Harris, née le 25 novembre 1951 à Tunica dans l'État du Mississippi aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle écrit des romans policiers et des romans d'amour paranormaux. Le premier tome de sa série La Communauté du Sud a fait l'objet d'une adaptation en série télévisée en 2008 sous le titre de True Blood.

Biographie

Professionnellement, Charlaine Harris est membre de la Mystery Writers of America, de l’American Crime Writers League et membre du conseil des Sisters in Crime. Elle est présidente en alternance avec Joan Hess de l' Arkansas Mystery Writers Alliance.

Par ailleurs, elle est mariée et mère de trois adolescents. C'est une lectrice avide et cinéphile avertie. Elle habite à Magnolia dans l'Arkansas, où elle est membre de l'église épiscopale St. James.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions