Livre
Néerlandais
Als de telepatische serveerster Sookie wordt geconfronteerd met aanslagen op weerwezens, blijkt ook haar eigen leven gevaar te lopen.
Titre
Dood als een vampier
Auteur
Charlaine Harris
Traducteur
Jessica Van Doremalen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dead as a doornail
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
334 p.
ISBN
9789024536887 (paperback)

Commentaires

Dood als een vampier is het vijfde deel in de reeks over Sookie Stackhouse, serveerster in het fictieve stadje Bon Temps, in Louisiana. In de VS zijn reeds 11 spannende boeken van deze reeks verschenen en ze zijn zo populair dat ze dienden als inspiratiebron voor de Amerikaanse serie 'True Blood'. Het unieke en aantrekkelijke aan de serie is dat de wereld op de hoogte is van het bestaan van vampiers en dat deze vrij rondlopen tussen de mensen.

Sookie Stackhouse is allesbehalve een normaal meisje. Ze heeft namelijk telepathische krachten, waardoor ze de gedachten van mensen kan lezen. Ze houdt er ook niet bepaald gewone relaties op na. Zo had ze relaties met de vampiers Bill Compton en Eric Northman. In Dood als een vampier heeft iemand het gemunt op de vormveranderaars van het stadje. In tegenstelling tot de vampiers, is de wereld nog niet op de hoogte van hun bestaan, waardoor de aanslagen op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben. Wanneer Sookie's baa…Lire la suite
Jason, de broer van de telepatische Sookie Stackhouse, moet zich in het zuidelijke stadje Bon Temps in Louisiana aanpassen aan zijn nieuwe status als gedaanteverwisselaar. Zijn zus Sookie raakt verwikkeld in een politieke strijd om het leiderschap van de weerwezens, wier leider net is gestorven. Tot overmaat van ramp duikt er een sluipschutter op die de weerwezens wil uitroeien, en de roedel verdenkt Jason ervan de moordenaar te zijn. Sookie moet samen met haar medestrijders snel de echte moordenaar vinden. De vijfde aflevering in de Sookie Stackhouse-reeks van de Amerikaanse schrijfster Charlaine Harris. Zoals gewoonlijk pendelt de toon tussen ernstig en humoristisch en krijgt het ingewikkelde liefdesleven van Stackhouse nieuwe moeilijkheden te verwerken terwijl de plot rechttoe-rechtaan naar zijn doel gaat. Deze reeks zou je chicklithorror kunnen noemen en is bedoeld voor een jong, hip lezerspubliek. In Amerika erg succesvol als de televisieserie 'True Blood'. Vrij kleine druk.

À propos de Charlaine Harris

Charlaine Harris, née le 25 novembre 1951 à Tunica dans l'État du Mississippi aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle écrit des romans policiers et des romans d'amour paranormaux. Le premier tome de sa série La Communauté du Sud a fait l'objet d'une adaptation en série télévisée en 2008 sous le titre de True Blood.

Biographie

Professionnellement, Charlaine Harris est membre de la Mystery Writers of America, de l’American Crime Writers League et membre du conseil des Sisters in Crime. Elle est présidente en alternance avec Joan Hess de l' Arkansas Mystery Writers Alliance.

Par ailleurs, elle est mariée et mère de trois adolescents. C'est une lectrice avide et cinéphile avertie. Elle habite à Magnolia dans l'Arkansas, où elle est membre de l'église épiscopale St. James.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions