Livre
Néerlandais

Dood en verdwenen : een Sookie Stackhouse roman

Charlaine Harris (auteur), Erica Feberwee (traducteur), Marion Drolsbach (traducteur)
Behalve Sookie Stackhouse weten maar weinig mensen in Bon Temps van het bestaan van weerwolven en gedaanteverwisselaars. Nu echter willen deze zich tonen aan de mensenwereld. Wanneer een goede vriend van Sookie gruwelijk mishandeld wordt, gaat ze op zoek naar de dader maar wordt daarbij gehinderd door machtsbeluste wezens.
Titre
Dood en verdwenen : een Sookie Stackhouse roman
Auteur
Charlaine Harris
Traducteur
Erica Feberwee Marion Drolsbach
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dead and gone
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
287 p.
ISBN
9789024560394 (paperback)

Commentaires

Dood en verdwenen is het negende deel uit een reeks van veertien over de telepathische barmeid Sookie Stackhouse uit het fictieve Bon Temps (Louisiana). Net als Van dood tot erger geldt Dood en verdwenen als een overgangsroman. In de vampier- en weerwolvenwereld is de rust teruggekeerd en zitten de nieuwe leiders vast op hun plek. Voor de gedaantewisselaars, zowel weermensen als volwaardige gedaantewisselaars, is de tijd gekomen om in navolging van vampiers zichzelf te openbaren aan de wereld. Een van hen is Sookies baas en barhouder Sam die samen met weerwolf Tray Dawson ten overstaan van de klanten in de bar van vorm verandert terwijl op televisie een jonge vrouw hetzelfde doet. Na de eerste verbazing en schok gaat het leven weer zijn gewone gang en worden de gedaantewisselaars door de meeste mensen aanvaard om wie ze zijn. Een gruwelijke misdaad plaatst echter vraagtekens bij die openheid: Sookies schoonzus en volbloed weerpanter Crystal Norris wordt ver…Lire la suite
De telepatische serveerster Sookie Stackhouse wordt geconfronteerd met een wrede moord naast café Merlotte. De gedaantewisselaars zijn ‘uit de kast gekomen’, iets dat paniek veroorzaakt, en Sookie's zwangere schoonzus wordt gekruisigd aangetroffen. Dan wordt Sookie door vampiersheriff Eric in een vampierhuwelijk gelokt, komt de FBI naar het stadje en breekt de oorlog tussen de elfen los, waardoor Sookie in groot gevaar komt. Het verhaal speelt in het bovennatuurlijke milieu van vampiers en weerwolven, onopgemerkt door de menselijke maatschappij. De plaats van handeling (een afgelegen dorp in Louisiana, na de orkaan Katrina) is ondergeschikt aan de plot, die vol - soms gewelddadige - actie en gebeurtenissen is. Door de wat Bouquetachtige sfeer en de luchtige stijl is het weerwolfgeweld niet aangrijpend. Alledaagse woordkeus, met lichte humor. Soepele verteltrant met goede afwisseling van vaart en rust, waardoor de spanning blijft. De personages, hoe niet-menselijk ook, worden echte kar…Lire la suite

À propos de Charlaine Harris

Charlaine Harris, née le 25 novembre 1951 à Tunica dans l'État du Mississippi aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle écrit des romans policiers et des romans d'amour paranormaux. Le premier tome de sa série La Communauté du Sud a fait l'objet d'une adaptation en série télévisée en 2008 sous le titre de True Blood.

Biographie

Professionnellement, Charlaine Harris est membre de la Mystery Writers of America, de l’American Crime Writers League et membre du conseil des Sisters in Crime. Elle est présidente en alternance avec Joan Hess de l' Arkansas Mystery Writers Alliance.

Par ailleurs, elle est mariée et mère de trois adolescents. C'est une lectrice avide et cinéphile avertie. Elle habite à Magnolia dans l'Arkansas, où elle est membre de l'église épiscopale St. James.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions