Livre
Néerlandais

Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken

Chris Ryan (auteur), Ralph Van der Aa (traducteur)

Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken

Genre:
Om te weten te komen wat voor aanslag IS gepland heeft in Engeland worden Danny Black en zijn team naar de Middellandse Zee gestuurd om twee vermeende IS terroristen van een volle boot met vluchtelingen te halen.
Titre
Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken
Auteur
Chris Ryan 1961-
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bad soldier
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2017
415 p.
ISBN
9789022582237 (paperback)

Commentaires

In deze vierde Danny Black thriller wordt zijn team van de Britse SAS naar de Middellandse Zee gestuurd om van een boot met migranten twee verdachte leden van IS te halen. Nadat ze dit gedaan hebben, brengt een van de teamleden de boot met honderden mensen tot zinken. De twee terroristen worden gemarteld en onthullen dat er een aanslag gepleegd gaat worden op Westminster Abbey bij een drukke kerstdienst. Danny Black en zijn team krijgen de opdracht het brein achter deze plannen, die zich midden in IS gebied bevindt, uit te schakelen. Het boek haakt in op de actualiteit en stelt de lezer voor de vraag wat toelaatbaar is om een aanslag met honderden slachtoffers te voorkomen en hoever een individu kan gaan om zijn familie te beschermen. Het is een sterk verhaal, de slechtheid en wreedheid van het IS-brein wordt breed uitgemeten, maar die slechtheid zit ook in Blacks teamgenoot. IS schept de gelegenheid de fantasie alle kanten op te laten opgaan, ook de allerslechtste.

À propos de Chris Ryan

CC BY 3.0 - Image by Anything Goes With James English

Chris Ryan, né en 1961 est un romancier britannique, ancien soldat du Special Air Service (SAS), les forces spéciales britanniques. Son livre le plus connu est Strike Back (Riposter, 2007), où il raconte son expérience au SAS.

Biographie

Chris Ryan est né en 1961 au nord-est de l'Angleterre. À l'âge de 16 ans, il souhaite rentrer dans l'armée après que son cousin Billy, déjà au SAS, l'a invité à voir « ce que c'est d'être dans l'armée ». Encore trop jeune, il doit attendre d'avoir 23 ans avant d'intégrer le 23 SAS, un régiment de réserve, puis le 22 SAS d'active où il est formé comme médecin et tireur d'élite. Pendant sept ans, il participe à des missions avec son unité, y compris en Extrême-Orient et au Zaïre.

Durant la Guerre du Golfe de 1991, il est le seul membre de la patrouille Bravo Two Zero, dirigée par Andy McNab, à réussir à s'échapper d'Irak sans être capturé ou tué. C'est l'échappée la plus lon…En lire plus sur Wikipedia