Livre
Néerlandais

Ons lichaam, jullie slagveld : de verzwegen oorlogsmisdaden tegen vrouwen

Christina Lamb (auteur), Catalien Van Paassen (traducteur), Willem Van Paassen (traducteur)

Ons lichaam, jullie slagveld : de verzwegen oorlogsmisdaden tegen vrouwen

Getuigenissen over verkrachtingen van vrouwen en kinderen in gewapende conflicten wereldwijd, met een pleidooi om deze misdaden te erkennen en te bestraffen.
Titre
Ons lichaam, jullie slagveld : de verzwegen oorlogsmisdaden tegen vrouwen
Auteur
Christina Lamb
Traducteur
Catalien Van Paassen Willem Van Paassen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Our bodies their battlefield : what war does to women
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2021
432 p. : ill.
ISBN
9789026342660 (paperback)

Commentaires

'Het gebruik van verkrachtingen in oorlogen bestaat al zolang er conflicten zijn (UNWomen 1998)'. De schrijfster is een vooraanstaande buitenlandcorrespondent in het UK. In dit monumentale boek beschrijft ze haar zoektocht naar getuigenissen van vrouwen (en hun kinderen) die op grote schaal verkracht werden als wapen in de oorlog. Hartverscheurende verhalen: over groepsverkrachtingen van vrouwen, over hun baby’s en kinderen die misbruikt en/of gespietst en gedood worden. Over vrouwen die na de verkrachtingen doorverkocht worden op de markt aan weer nieuwe verkrachters. In Argentinië, in het bezette na-oorlogse Duitsland, in Syrië en Irak, in Myanmar, in Nigeria, in Rwanda, in de 'Afrikaanse wereldoorlog': Rwanda, Uganda Burundi tegen de DR Congo, Zimbabwe, Angola, Namibië, Tsjaad, Sudan. Verkrachting als oorlogswapen werd voor het eerst erkend in het strafrecht door het Joegoslavië-tribunaal: essentieel voor erkenning en verwerking van slachtoffers voor wat hen is aangedaan. Daarvoor …Lire la suite

À propos de Christina Lamb

CC BY 2.0 - Image by Európa Pont

Christina Lamb OBE (née le 15 mai 1965) est une journaliste et biographe britannique. Elle est la correspondante en chef pour The Sunday Times.

Lamb est la récipiendaire de quatorze récompenses majeures, dont quatre British Press Awards et le Prix Bayeux Calvados-Normandie des correspondants de guerre. Elle est membre honoraire de l'University College d'Oxford, membre de la Royal Geographical Society et membre du Wilson International Center for Scholars à Washington DC. En 2013, la reine lui décerne un Ordre de l'Empire britannique pour services rendus au journalisme. En novembre 2018, Lamb reçoit un doctorat honorifique en droit de l'Université de Dundee,.

Elle a écrit huit livres dont le best-seller The Africa House et Je suis Malala…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions