Livre
Néerlandais

Brisingr

De strijd van de Varden met het Rijk gaat verder. De laatste drakenrijder Eragon en zijn draak Saphira spelen daarbij een cruciale rol, maar zij zullen koning Galbatorix alleen kunnen verslaan wanneer de Varden de steun krijgen van de elfen, de dwergen en de Urgalls. Er zijn nog meer verwikkelingen, waaronder die van Roran, de pleegbroer van Eragon. Het boek eindigt met de strijd om twee steden.
Extra subject
fantasy, Top 10 boeken, draken
Titre
Brisingr
Auteur
Christopher Paolini
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Brisingr
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008
576 p.
ISBN
9789089680068 (hardback)

Commentaires

In Brisingr gaat de strijd van de Varden met het Rijk verder. De laatste drakenrijder Eragon en zijn draak Saphira spelen daarbij uiteraard een cruciale rol, maar zij zullen de verdorven koning Galbatorix alleen kunnen verslaan wanneer de Varden de steun krijgen van de elfen, de dwergen en de Urgalls. Dit derde deel van de 'Erfgoed'-cyclus, waarvan het eerste deel Eragon verfilmd is, staat vooral in het teken van Eragons zoektocht naar verdere steun. Steun van die volken, maar ook de steun van kennis en een echt drakenrijderszwaard. Om het verhaal in beweging te houden, zijn er nog wel wat andere verwikkelingen, waaronder vooral die van Roran, de pleegbroer van Eragon. Het boek eindigt met de strijd om twee steden, waarbij ze opnieuw worden geconfronteerd met Murtagh en zijn draak, en waarbij deze keer ook de koning zelf ingrijpt. De uiteindelijke uitslag zal in het volgende en normaal gezien laatste deel van deze serie verteld worden.

Brisingr beslaat 570 …Lire la suite
In dit derde deel van de serie 'Het Erfgoed'* zetten Eragon en zijn draak Saphira de strijd tegen de tiran Galbatorix voort. Het boek bevat een afwisseling van gevechtsscènes en lange gesprekken. De personages hebben de neiging om breedsprakig te zijn, zodat een gesprek over de eigenschappen van het ideale zwaard bijvoorbeeld wel zes pagina’s in beslag kan nemen. Het boek wekt de indruk een voorbereiding te zijn op de finale in een volgend deel: hoewel er veel in gebeurt, lijkt de auteur beslissende ontwikkelingen en gevechten voor zich uit te schuiven. De beschreven schermutselingen schijnen vooral te dienen om de spanning op peil te houden. Wel verwerft Eragon een nieuw zwaard, dat hij Brisingr (het woord voor ‘vuur’ in de Oude Taal) noemt en waaraan het boek zijn titel ontleent. Bevat een kaart en een lijst met woorden en zinnen in de talen van de verschillende volkeren. Het omslag is in de opvallende stijl van de vorige boeken (draak op zwarte achtergrond). Ondanks de opgenomen sa…Lire la suite

À propos de Christopher Paolini

Christopher Paolini, né le 17 novembre 1983 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy et de science-fiction. Il est connu pour sa série de fantasy à succès L'Héritage.

Biographie

Christopher Paolini a passé toute son enfance à Paradise Valley (en) dans le Montana. Il est le fils d'un écrivain propriétaire de la maison d'édition « Paolini International LLC ».

Série L'Héritage

Dès l'âge de quinze ans, Christopher Paolini commence un premier roman de fantasy inspiré de Dragon Hatcher de Bruce Coville et du Cycle de Terremer d' Ursula K. Le Guin. Eragon, premier tome de sa série L'Héritage, es…En lire plus sur Wikipedia