DVD
Anglais

Waiting for the barbarians

Ciro Guerra (directeur), Mark Rylance (acteur), Johnny Depp (acteur)
Een oudere magistraat op een buitenpost komt in opstand tegen het militaire geweld tegen een nomadenvolk in zijn grensstreek, waardoor hij zelf in grote moeilijkheden raakt.
Titre
Waiting for the barbarians
Directeur
Ciro Guerra
Acteur
Mark Rylance Johnny Depp Robert Pattinson Gana Bayarsaikhan
Antécédent bibliographique
J.M. Coetzee 1940-
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2021
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
112 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983972001

Commentaires

Eerste Engelstalige film van de Colombiaanse filmmaker Ciro Guerra (Pájaros de verano; El abrazo de la serpiente) met Mark Rylance (Ready player one; Dunkirk) en Johnny Depp. Het verhaal is gebaseerd op de roman uit 1980 van J.M. Coetzee. Een oudere magistraat bestuurt al jaren een dorp aan de grens van het Rijk. Hij leidt een rustig leven en kijkt uit naar zijn pensioen. Dan krijgt hij bezoek van kolonel Joll, die verslag moet uitbrengen aan zijn meerderen over de veiligheidssituatie aan de grens en hem waarschuwt voor een dreigende inval van de ‘barbaren’, zoals de nomaden genoemd worden die in de woestijnachtige grensstreek leven. Joll treedt meedogenloos op tegen de nomaden en wanneer de magistraat zich daartegen verzet, wordt hij zelf het slachtoffer van Joll en zijn wrede soldaten. Het verhaal speelt in een ongenoemde tijd en plaats, maar waarschijnlijk beschreef Coetzee de situatie in Zuid-Afrika. De opnamen zijn grotendeels in Marokko gemaakt. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.c…Lire la suite

À propos de Ciro Guerra

Ciro Guerra, né le 6 février 1981 à Río de Oro, est un réalisateur colombien.

Biographie

Après avoir réalisé quatre courts métrages, Ciro Guerra tourne en vidéo noir et blanc son premier long métrage, La Sombra del caminante, produit entre étudiants de l'École de cinéma de l'université nationale de Colombie, une « fable qui unit victime et bourreau de la guérilla ».

Son deuxième long métrage, Les Voyages du vent, est présenté au Festival de Cannes 2009 (sélection Un certain regard).

L'Étreinte du serpent lui vaut la reconnaissance internationale, ainsi qu'un Prix Platino du meilleur réalisateur en 2016.

En 2017 il est membre du jury du 52e Festival international du film de Karlovy Vary.

Le film Les Oiseaux de passage (…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions