Hoe zou het Engeland vergaan zijn als het zich in 1940 overgegeven zou hebben aan de Duitsers? Het is intussen twaalf jaar later en de weerstand tegen de Duitse overheersing groeit. Ambtenaar David Fitzgerald besluit zich aan te sluiten bij het verzet. Hij moet Frank Muncaster veilig het land uitloodsen, omdat hij over gevoelige informatie beschikt.
Titre
Mist over Londen
Auteur
C.J. Sansom
Traducteur
Ineke Van Bronswijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dominion
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2013
605 p.
ISBN
9789026134548 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

In deze politieke spionageroman vertelt de schrijver een alternatieve geschiedenis. Groot Brittannië heeft zich in 1940 overgegeven aan Duitsland en nu, in 1952 heeft het nog steeds een Vichy-status. In naam onafhankelijk, maar in feite is Duitsland de baas. Hitler lijdt aan de ziekte van Parkinson, Britse joden worden bijeengedreven en de fascistische partij maakt de dienst uit. Bruinhemden slaan betogingen uit elkaar, maar toch wordt het verzet onder leiding van Churchill sterker. In deze situatie ontmoet David Fitzgerald een vroegere vriend Frank Muncaster, een natuurkundige die op de hoogte is van een groot geheim. De Gestapo wil hem te pakken krijgen en ondervragen, maar het verzet probeert hem het land uit te smokkelen. Deze ‘wat als’ thriller is een intrigerend boek omdat de schrijver erin slaagt een overtuigend beeld te schetsen en een beklemmende atmosfeer te scheppen. Ook het beeld van Engeland in 1952 is zeer realistisch beschreven. Het had zomaar echt kunnen zijn. Het duur…Lire la suite

À propos de C.J. Sansom

Christopher John Sansom, né en 1952 à Édimbourg, est un écrivain britannique de romans de fictions criminelles.

Biographie

Né en 1952 à Édimbourg, Sansom a suivi ses études à l'université de Birmingham, où il a obtenu un Bachelor of Arts (Licence) et un Ph.D. (Doctorat) en Histoire. Après de multiples emplois, il a décidé de se « recycler » en tant qu'avocat-conseil. Il a quitté son travail afin de devenir écrivain à temps plein.

Les Larmes du diable a gagné le prix Ellis Peters du roman historique décerné par la Crime Writers' Association en 2005 et il fut finaliste du même prix pour ses romans Dissolution et Prophétie.

La plupart de ses livres se déroulent au XVIe siècle et son personnage principal est l'avocat Matthew Shardlake, qui travaille pour lord Thomas Cromwell dans les deu…En lire plus sur Wikipedia