Zwartkunst

Claudia Gray (auteur), Irene Paridaans (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Nadia doet alsof ze zich aansluit bij de duistere kant, om zo meer te leren over haar magie en haar dorp te beschermen. Maar zo raakt ze wel afgezonderd van haar vrienden en moet ze vechten om alles weer goed te laten komen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Zwartkunst
Auteur
Claudia Gray
Traducteur
Irene Paridaans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sorceress
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2018
350 p.
ISBN
9789402701227 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

In veel opzichten een ietwat onbevredigend eind van de Spellcaster-reeks*. Niet omdat er losse eindjes zijn, maar omdat de lezer weg kan lopen met het idee dat er eigenlijk niets verrassends gebeurd is. De schrijfster heeft een wat lastige en moeilijk weglezende schrijfstijl. Tegelijkertijd is de basisformule van dit soort Young Adult titels gekopieerd en niet eigen gemaakt, waardoor het wat cliché overkomt. In dit deel maakt hoofdpersoon Nadia de radicale beslissing om zich aan te sluiten bij de slechte kant, om zo meer te leren over haar magie en haar dorp te beschermen. Zo raakt ze afgezonderd van haar vrienden en moet ze vechten om alles weer goed te laten komen. Het karakter van Nadia komt niet tot zijn recht: ze is onopvallend en een weinig sterke heldin, al trekken een aantal sterke karakters om haar heen dit wat recht. Ook lijken momenten die normaal gezien spanning opbouwen gehaast, wat opnieuw het geheel voorspelbaar maakt. Zonde, aangezien het een titel is die qua idee een …Lire la suite

À propos de Claudia Gray

Claudia Gray, pseudonyme de Amy Vincent, née le 12 juin 1970 aux États-Unis, est une autrice américaine de science-fiction et de fantasy.

Biographie

Œuvres

Univers Star Wars

Série La Haute République

Phase I : La Lumière des Jedi
  1. En pleines ténèbres, Pocket, coll. « Star Wars » no 179, 2021 (En lire plus sur Wikipedia