Livre
Néerlandais
Het NUMA-team wordt ingeschakeld om de wereld te redden van een catastrofe. De Amerikaanse marine is bezig met de ontwikkeling van een supersnelle onderzeeër. Eén onderdeel ontbreekt. Helaas is de ontwerper van de onderzeeër overleden. Het team moet het geheim van dit ene onderdeel ontrafelen.
Titre
De pijl van Poseidon
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Traducteur
Pieter Verhulst
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Poseidon's arrow
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2013
399 p. : krt.
ISBN
9789044339451 (paperback)

Commentaires

Als een belangrijk onderdeel voor een nieuwe onderzeeër gestolen wordt en schepen verdwijnen die zeldzame grondstoffen aanvoeren die nodig zijn voor de aandrijving van die onderzeeër, worden Dirk Pitt en zijn Numa-collega's ingeschakeld. Hun tegenstander is meedogenloos en als ook de Chinese regering een rol lijkt te spelen, lijkt het onmogelijk om het complot te verijdelen. Dit spannende verhaal in een populaire reeks met Dirk Pitt en zijn collega's in de hoofdrol staat ook nu weer bol van de actie en boeit tot de laatste bladzijde. Met de komst van zoon Cussler als mede-auteur zijn ook de kinderen van Dirk Pitt een rol gaan spelen in de verhalen, waarin de zee en het maritieme leven steeds centraal staan. Ook dit verhaal is goed te volgen, mede door de band die de lezers inmiddels opgebouwd hebben met de sympathieke hoofdrolspelers. Het taalgebruik is niet moeilijk, het thema als vanouds modern technisch. De actietekening op de voorkaft belooft niets te veel. Normale druk.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia