Bij een race voor vliegtuigen in 1910 van de oostkant van de Verenigde Staten naar de westkant moet Isaac Bell, detective bij het Van Dorn Detective Agency, een kansrijke pilote beschermen tegen moordaanslagen.
Titre
De race
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Traducteur
Pieter Cramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The race
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2016
432 p.
Date de sortie
11-04-2016
ISBN
9789044350883 (paperback)

Commentaires

De auteur (1931) beschrijft de gebeurtenissen rond een (verzonnen) race voor vliegtuigen in 1910 van de oostkant van de Verenigde Staten naar de westkant. Isaac Bell, detective bij het Van Dorn Detective Agency, moet daarbij een kansrijke pilote beschermen tegen moordaanslagen van haar ex-echtgenoot en tegelijkertijd moet hij een aantal sabotages van vliegtuigen zien op te lossen. De hoofdpersoon is een alleskunner met ook nog het nodige geluk, en de overige karakters in het boek zijn veelal wat schetsmatig getekend. Maar dat alles zit de geloofwaardigheid en het leesplezier niet echt in de weg. Wel is het boek eerder 'onderhoudend' te noemen dan 'spannend'. Dit is deel vier in een serie die Cussler samen met Justin Scott (1944) schreef, met Isaac Bell als hoofdpersoon. De Amerikaanse auteur is bekend van een aantal succesvolle thrillerreeksen, met hoofdpersonen als Dirk Pitt en Kurt Austin.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions