Livre
Néerlandais
Wanneer in Mongolie͏̈ enkele onderzeese bevingen plaatsvinden, vermoedt Dirk Pitt dat er iets duisters aan de hand is.
Titre
De schat van Khan
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Traducteur
Pieter Cramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Treasure of Khan
Édition
[Herdr.]
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2013
559 p.
ISBN
9789044339413 (paperback)

Commentaires

Clive Cussler schrijft al jaren thrillers voor een publiek dat houdt van spannende verhalen en boten, en met De schat van Khan zet hij die traditie voor. Zowel op dit laatste boek als op Zwarte Wind staat zijn zoon als coauteur vermeld. Toch dringt de vraag zich onderhand op of de realiteit niet veeleer omgekeerd is, aangezien zoon Dirk inmiddels zijn job in de financiële wereld heeft opgegeven om zich volledig aan het schrijven te wijden.

Cusslers boeken zijn bestsellers, maar kwalitatief staan ze helaas nergens. Zijn fascinatie voor allerhande schepen en de bijhorende terminologie zijn bij tijden behoorlijk vervelend. Ook de herhaaldelijke verwijzingen naar gebeurtenissen in het verleden die het heden beïnvloeden, zijn tot een bekend en irriterend trucje verworden. In De schat van Khan verzinnen de Cusslers een oplossing voor het mysterie rond de nooit ontdekte graftombe van Dzjengis Khan. Khan was een legendarische, maar meedogenloze veroveraar wiens ri…Lire la suite
Dirk Pitt, sidekick Al Giordino en Pitts zoon en dochter, allen verbonden aan het NUMA (National Underwater and Marine Agency), bevinden zich op het Bajkalmeer in Siberië. Bij het redden van een olie-exploratieteam komt Pitt bijna om het leven door een onverwachte gigantische vloedgolf. En wanneer later ook op andere plaatsen plotseling onderzeese bevingen ontstaan, rijst het vermoeden dat er iets duisters aan de hand is. Pitt komt een Mongools consortium op het spoor dat met nieuwe technologie de energiemarkt wil monopoliseren en het rijk van Dzjengis Khan in oude luister wil herstellen. Vlotgeschreven, spannende maritieme actiethriller in een serie rond maritiem held Dirk Pitt. De bestsellerauteur schreef dit boek samen met zijn zoon; de tweede co-productie na het eerder verschenen ‘Black wind’. Cussler is zelf oprichter van het NUMA. Vrij kleine druk.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia