Livre
Néerlandais
De nieuwe, gevaarlijke missie van Cabrillo en zijn team begint met een zoektocht naar een gecrashte NASA-stalliet, maar krijgt steeds grotere implicaties.
Titre
De stille zee
Auteur
Clive Cussler Jack Du Brul
Traducteur
Theo Horsten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The silent sea
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
351 p.
ISBN
9789044336887 (paperback)

Commentaires

Het zevende avontuur van Juan Cabrillo en zijn groep stoere avonturiers met het schip de Oregon. In de jungle van Argentinië is is een NASA-satelliet neergestort en Cabrillo en zijn team moeten een apparaatje dat op plutonium werkt, zien te bergen. In Argentinië is echter een misdadige junta aan de macht die bezig is alle indiaanse Argentijnen uit te moorden. De zoektocht leidt hen verder naar een klein eiland voor de kust van de staat Washington waar ze een ontdekking doen die terugvoert naar de geheimen van een oude Chinese expeditie. Het boek is geschreven volgens een beproefd en populair recept: jongensboekenromantiek met historische mysteries, exotische plaatsen, quasi-gevaarlijke ontwikkelingen die altijd goed aflopen en stoere mannen die iedere situatie de baas kunnen. Ook dit deel zal de fans weer veel plezier doen hoewel het voor de kritische lezer als thriller niet veel om het lijf heeft. Onschuldig vermaak dus, tenzij je bezwaar hebt tegen de manier waarop Argentinië wordt …Lire la suite

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia