Livre
Néerlandais

Duik in het duister

Clive Cussler (auteur), Dirk Cussler (auteur), Pieter Cramer (traducteur)
In 1989 ontdekt een jonge vrouw gegevens die wijzen op het bestaan van een verdrag tussen Engeland en de Verenigde Staten uit 1914; deze ontdekking zet de Amerikaanse en Britse geheime dienst aan tot een grootscheepse jacht naar het verdwenen document.
Titre
Duik in het duister
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Traducteur
Pieter Cramer Wim Sanders
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Night probe!
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2013
398 p.
ISBN
9789044342116 (paperback)

Commentaires

In mei 1914 stort de Manhattan Limited, een trein, met Richard Essex aan boord neer en allen sterven. Terzelfder tijd zinkt de Empress of Ireland, met Harvey Shields aan boord. Ook op het schip sterven allen. In februari 1989 zijn de gebeurtenissen van 75 jaar geleden voor Heidi Milligan, een Amerikaans majoor, aanleiding een nader onderzoek te doen instellen. Het gaat om een nog onbekend gebleven verdrag uit 1914 tussen Engeland en Amerika i.v.m. de verkoop van Canada aan de Verenigde Staten. Nu de energievoorraad in de VS afneemt wordt Canada buitengewoon interessant. De Engelsman Shaw en de Amerikaan Pitt krijgen opdracht het schip te lichten en de trein te vinden, maar de satanische Floss Gly doorkruist steeds hun pad. Duidelijk geschreven thriller, waar de spanning er van het begin tot het einde in gehouden wordt. Met de komst van zoon Cussler als mede-auteur zijn ook de kinderen van Dirk Pitt een rol gaan spelen in de verhalen, waarin de zee en het maritieme leven steeds centraa…Lire la suite

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions