Livre
Néerlandais
Een raket met levensgevaarlijke lading raakt zoek waarna verschillende landen op zoek gaan en geweld daarbij niet schuwen.
Titre
Nighthawk
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Traducteur
Pieter Cramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nighthawk
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2020
426 p.
ISBN
9789044355376 (paperback)

Commentaires

Een raket die naar de aarde terugkeert, raakt uit koers en verdwijnt spoorloos. De VS, Rusland en China beginnen een wedloop om de raket met geheime lading te vinden. NUMA, een Amerikaanse organisatie, wordt ingeschakeld. Met veel tegenwerking en geweld slaagt NUMA erin de raket te vinden. Dan blijkt dat de lading mogelijk de wereld kan vernietigen en moet er onder tijdsdruk gewerkt worden. En dan is er nog een wereldverbeteraar die probeert het proces te dwarsbomen. Eén van de vele spannende thrillers van Cussler (1931). Zoals altijd wordt de spanning tot het laatste moment opgevoerd. De schrijfstijl is vlot met steeds acties en dialogen, waardoor het boek makkelijk te lezen is. Het verhaal lijkt op een filmscript. De personen in het verhaal zijn niet erg geloofwaardig, maar meer stereotypen. Dit doet echter geen afbreuk aan het geheel. Liefhebbers van een spannende thriller zullen dit boek met moeite weg kunnen leggen.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions