Livre
Néerlandais

Iedereen wil de wereld overnemen

Dan Abnett (auteur), Henk Moerdijk (traducteur)
Een team van superhelden, The Avengers, moet de aarde beschermen tegen vijanden die een bedreiging voor de mensheid vormen. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Superhelden
Titre
Iedereen wil de wereld overnemen
Auteur
Dan Abnett
Traducteur
Henk Moerdijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Everybody wants to rule the world
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019
263 p.
ISBN
9789024583850 (paperback)

Commentaires

De Avengers, een team superhelden, met onder meer Iron Man, Captain America, Thor en Black Widow, komt oog in oog te staan met verschillende vijanden. De organisatie Hydra beschikt bijvoorbeeld over een zelf ontwikkelde ziektekiem die de hele wereld afhankelijk zal maken van hun geneesmiddel. De schurk Dormammu wil de wereld redden door die te overmeesteren. En het karakter High Evolutionary herschrijft het menselijk genoom in een poging de mensheid te veranderen in een gewillig slavenras. Lukt het de Avengers om op hetzelfde moment al deze vijanden te overmeesteren en verslaan? Abnett heeft een vlotte schrijfstijl en de personages worden goed uitgewerkt. Ze worden echter niet geïntroduceerd, er wordt van de lezer verwacht dat ze de karakters al kennen. De plotten zitten goed in elkaar en de spanning wordt goed opgebouwd. De mooie roman is echter wel vooral interessant voor liefhebbers van de Avengers. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Dan Abnett

CC BY 3.0 - Image by Nightscream

Dan Abnett, né le 12 octobre 1965 au Royaume-Uni, est un scénariste de comics et romancier britannique.

Biographie

Dan Abnett a fait ses études au college St Edmund Hall de l’université d'Oxford. Il travaille d'abord pour 2000 AD (contribuant à des séries comme Judge Dredd, Durham Red et Rogue Trooper) et Marvel Comics dans les années 1990. En 2000, il participe chez DC Comics à relancer la Légion des Super-Héros avec les séries Legion Lost et The Legion.

Ses romans se déroulant dans les univers de Warhammer et Warhammer 40,000, publiés par Bibliothèque Interdite sous licence de Games Workshop atteignent un total de plus d'un million exemplaires vendus depuis leur parution en En lire plus sur Wikipedia