Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Drie mensen krijgen op hun verjaardag te maken met onverwachte veranderingen in hun leven.
Extra subject
relaties, gevoelens
Titre
De verjaardag
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Erica Feberwee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Happy birthday
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
334 p.
ISBN
9789021805757 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Valerie Wyat haat haar verjaardag, en dit jaar zeker, want ze wordt zestig, terwijl ze er alles aan doet om jong en jeugdig te blijven. Ze traint zich suf met een personal trainer en krijgt geregeld botoxinjecties. Al die inspanningen werpen hun vruchten af: ze ziet er jong uit, en is bovendien een succesvolle styliste. Ze presenteert een eigen tv-programma en schrijft boeken over stylen en het organiseren van evenementen. Toch ze baalt als een stekker: niet alleen om haar leeftijd, maar ook omdat ze geen partner heeft om al haar geluk mee te delen.
In de lift op weg naar haar kantoor komt ze nog een jarige job tegen: presentator en voormalig footballspeler Jack Adams. Hij staat kromgebogen in de lift omdat hij die nacht tijdens het rollebollen met een veel jongere vrouw door zijn rug is gegaan. Hij beseft dat hij geen twintig meer maar vijftig is en niet op deze manier kan blijven doorgaan met zijn avontuurtjes met veel jongere vrouwen. Hij besluit het roer drastisch om te gooi…Lire la suite
Op een dag vieren drie mensen hun verjaardag: televisiester Valerie Wyatt (60), haar dochter en restauranthoudster April Wyatt (30) en oud-footballspeler en sportpresentator Jack Adams (50): voor alle drie een mijlpaal. Valerie en Jack hebben er grote moeite mee om te accepteren dat ze ouder worden en April vraagt zich af of ze wel voldoet aan wat er van een 30-jarige vrouw verwacht mag worden. Wanneer Valerie betrokken raakt bij een gijzeling, gaan zowel Valerie als Jack het relatieve van hun frustraties inzien. Voor April heeft het leven een onverwachte verrassing in petto, met grote gevolgen. Opnieuw een roman van de bekende schrijfster die lekker wegleest. De personages zijn zoals gebruikelijk rijk, succesvol en beeldschoon, maar daarnaast is er ook aandacht voor de waarde van goede familiebanden. Gegarandeerd leesplezier voor de vele vrouwelijke liefhebbers. Normale druk.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une grave maladie l’empêche d'achever…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions