Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Hollywood hotel

Danielle Steel (auteur)
Een huisvrouw en freelanceschrijfster krijgt de kans van haar leven als een bekende Hollywoodproducer haar vraagt het script voor zijn nieuwste film te schrijven.
Sujet
Hollywood
Titre
Hollywood hotel
Auteur
Danielle Steel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bungalow 2
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2008
352 p.
ISBN
9789021801056

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Tanya Harris is een succesvolle schrijfster. Ze is gelukkig getrouwd met advocaat Peter. Ze wonen al 16 jaar in Ross, een buitenwijk van San Francisco, en hebben drie kinderen: Jason is 18 jaar en de tweeling Megan en Molly zijn 17 jaar oud. Dan krijgt Tanya het aanbod om het scenario te schrijven voor een prestigieuze film met beroemde acteurs. Het verhaal begint met de tweestrijd die Tanya voert met zichzelf. Ze wil dolgraag de job aannemen, maar hoe moet het dan met haar gezin nu de kinderen nog thuis zijn? Steel vertelt hoe het gezin verdeeld is door die toestand. Peter adviseert zijn vrouw om de fijne en royaal betaalde job aan te nemen. Jason en Molly zijn ook akkoord, maar Megan krijgt daardoor een hekel aan haar moeder. Daar komt nog bij dat Tanya tijdens de opnamen een hele tijd in L.A. moet verblijven. Hoe zullen Peter en de kinderen die moeilijke periode doormaken? Gelukkig is de buurvrouw, een goede vriendin van Tanya, bereid een oogje op de kinderen te houden. We leven me…Lire la suite
Roman die zich afspeelt in de glamourwereld van Hollywoods filmindustrie. Huisvrouw en freelance schrijfster Tanya Harris krijgt een gouden kans als ze door een bekende filmproducent gevraagd wordt het scenario te schrijven voor zijn nieuwste speelfilm. Het enige minpunt is dat zij hiervoor naar Hollywood (ze woont nabij San Francisco) moet afreizen en dat ze voor negen maanden het gezinsleven met haar man Peter en drie kinderen zal moeten missen. Tanya geniet van het glamourleven inclusief het verblijf in het Beverly Hills Hotel en het schrijven gaat vlot. Maar haar gezin en huwelijk lijden onder het succes; haar man gaat tijdens haar afwezigheid een relatie aan met haar beste vriendin. Vlot geschreven Danielle Steel-soap. Omdat ‘Hollywood hotel’ de zeventigste roman in Nederland is van Steel, zijn er toevoegingen bij: een biografie van Steel, een bibliografie en een interview. Paperback, kleine druk.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une grave maladie l’empêche d'achever…En lire plus sur Wikipedia