Een Europese hoteleigenaar in New York moet na het vertrek van zijn vrouw niet alleen zijn zaak runnen, maar ook zijn dochter opvoeden.
Titre
Hotel Vendôme
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Ineke Van Bronswijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hotel Vendôme
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
319 p.
ISBN
9789021807508 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

De jonge Heloise groeit op in het hotel van haar vader Hugues. Sinds zijn vrouw hem heeft verlaten, staat hij alleen in voor de opvoeding van zijn dochter. Dit belet hem echter niet een succesvol en bejubeld hotel te leiden in hartje New York. Heloise en haar vader houden zielsveel van elkaar en worden onafscheidelijk. In Hugues’ leven is geen plaats voor een tweede vrouw. Heloise en zijn werk voor het hotel schenken hem meer dan genoeg voldoening. Ook Heloise raakt vergroeid met het hotel en ze besluit een opleiding hotelmanagement in Europa te gaan volgen. Ze koestert de stille droom om ooit samen met haar vader het hotel te leiden. Tijdens haar maandenlange afwezigheid mist Hugues haar enorm. Net op dat ogenblik maakt Natalie haar opwachting, een interieurstyliste die enkele suites en kamers een nieuwe look komt geven. De charmante Natalie levert voortreffelijk werk, en dat ontgaat ook de hoteleigenaar niet. Kan Hugues na al die jaren zijn hart openstellen voor een nieuwe liefdespa…Lire la suite
De jonge Heloise leidt een ontzettend luxe bestaan. Haar vader Hugues is de machtige eigenaar van hotel Vendôme in New York en kan zijn dochter van alle gemakken voorzien. Heloise wil niets liever dan haar vader opvolgen en zelf een succesvol hotelmanager worden. Hiervoor reist ze naar Zwitserland, waar ze gaat studeren aan een gerenommeerde hotelschool. Terwijl zij in het buitenland bivakkeert, vindt Hugues een nieuwe liefde. Dit is wennen voor Heloise, die zelf zonder moeder is opgegroeid. Een vlot leesbare roman, waarin luxe en glamour centraal staan. De bekende auteur weet ditmaal echter weinig te verrassen, de gebeurtenissen zijn enigszins voorspelbaar. Naar bij de liefhebbers van dit genre zal dit boek waarschijnlijk wel in de smaak vallen. Normale druk.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une grave maladie l’empêche d'achever…En lire plus sur Wikipedia