De verzamelaars

David Baldacci (auteur)

De verzamelaars

Dans la série:
Genre:
Een ex-CIA agent, die geheimen van de Amerikaanse regering verkoopt aan de hoogste bieder, wordt gedwarsboomd door vier excentrieke veteranen die vooral de belangen van het Amerikaanse volk voor ogen hebben.
Extra subject
misdaad, thriller
Titre
De verzamelaars
Auteur
David Baldacci
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The collectors
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2007
331 p.
ISBN
9789022989463

Plusieurs formats:

Commentaires

Een ex-CIA agent, die zijn pensioenvoorziening aanvult door geheimen van de Amerikaanse regering te verkopen, pakt zijn oude vak van sluipmoordenaar weer op als zijn informatiebron in het Witte Huis in gevaar komt. Aan de andere kant van Amerika zet de mooie Annabelle Conroy een miljoenenzwendel op, ten koste van een meedogenloze bendeleider. De twee verhaallijnen komen bij elkaar als de Camel Club (de geheimzinnige Oliver Stone, klusjesman op een kerkhof, en drie van zijn vrienden, bekend uit 'De samenzwering'*) twijfelt aan de doodsoorzaak van een expert op het gebied van zeldzame boeken, werkzaam bij de Library of Congress. Een door de onderhoudende schrijfstijl plezierig leesbare thriller; de karakters zijn minder excentriek neergezet dan in het voorgaande deel, terwijl ook de hoeveelheid technische details is ingeperkt. David Baldacci (1960) schreef een aantal zeer succesvolle thrillers, o.a. 'Onder druk'. Een lichtvoetige thriller met een min of meer open einde, zodat een volgen…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia