Als een detectiveduo te hulp wordt geroepen door een advocaat die zij vervolgens vermoord aantreffen, raken zij betrokken bij snel escalerende gebeurtenissen.
Titre
De zesde man
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The sixth man
Édition
2
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
366 p.
ISBN
9789022999011 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Sinds David Baldacci in 1996 debuteerde met de uitstekende juridische thriller Het recht van de macht is hij goed voor meer dan één jaarlijkse spannende roman. Dit kunnen alleenstaande thrillers zijn, maar meestal maken ze deel uit van een van zijn drie series. De bekendste, maar daarom niet de beste, is deze van de ‘Camel Club’, een losstaand groepje vrienden van diverse pluimage, actief in Washington. Een andere en betere serie is opgebouwd rond de personages Sean King en Michelle Maxwell, gewezen Secret Service agenten die zich succesvol omschoolden tot privédetectives. Sean, met een advocaatdiploma op zak, is de denker van het tweetal en vechtmachine Michelle is het agressieve meisje dat vuurwapens in plaats van schoenen verzamelt. De zesde man is het vijfde deel in deze reeks en heeft alle kenmerken van een typische Baldacci thriller: een razendsnelle plot met de nodige actie en politieke intriges op het hoogste niveau van de ingewikkelde machtstentakels in Washington. De …Lire la suite
Edgar Roy wordt beschuldigd van moord op zes mensen en zit opgesloten in een extreem beveiligde psychiatrische gevangenis in de staat Maine. Zijn advocaat roept de hulp in van privédetectives Sean King en Michelle Maxwell, omdat de zaak veel vragen oproept. Maar dan wordt de advocaat vermoord en ook anderen die zich in de zaak verdiepen leggen het loodje. Edgar Roy blijkt iemand te zijn met een exceptioneel geheugen die als analist voor veiligheidsdiensten werkte, iemand dus die dingen wist die blijkbaar geheim moeten blijven. Een bijna ongeloofwaardig gegeven dat door Baldacci vakkundig verwerkt wordt zodat de lezer snel zijn twijfels verliest. De meeste verrassingen zijn al vrij snel bekend en daardoor wordt de afwikkeling van het verhaal een vrij langdurige bezigheid. Deze twintigste is niet de beste Baldacci, maar ook zeker geen slechte thriller. Vrij kleine druk.

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia