Een voormalig narcoticarechercheur bij de politie van Washington is in de gevangenis beland voor een misdaad die ze niet heeft gepleegd. Net vrij is zij vast van plan uit te zoeken wie haar achter de tralies deed belanden.
Titre
In het geheim
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
True blue
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2009
383 p.
ISBN
9789022995044 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

David Baldacci, een gewezen bedrijfsjurist uit Washington, is een succesvol internationaal vertaald auteur met een hoge productiviteit, die jaarlijks zo'n twee thrillers aflevert. Zijn spannende thrillers spelen zich bijna altijd af in de machtstentakels rond het Witte Huis, en behoren tot verschillende reeksen met dezelfde personages. In het geheim wijkt niet af van dit patroon en de twee vrouwen die hier geïntroduceerd worden, ronden hun verhaal niet af, zodat vervolgromans niet uitgesloten worden. De goed uitgewerkte plot met de achterliggende vrees voor een oppermachtige binnenlandse veiligheidsdienst, verliest echter te veel aan geloofwaardigheid door het onverantwoord optreden van het hoofdpersonage.

Mason Perry of 'Mace' is een undercover narcotica-agente die erin werd geluisd en twee jaar in de gevangenis heeft doorgebracht. Zij is geobsedeerd om haar penning terug te krijgen en opnieuw in het blauw door de achterbuurten van de hoofdstad te patrouilleren. Om dit …Lire la suite
Mason (Mace) Perry was narcoticarechercheur bij de politie van Washington D.C. tot ze in de gevangenis belandde voor een misdaad die ze niet had gepleegd. Maar niemand geloofde haar, ze verloor haar baan en reputatie, en ging voor twee jaar de gevangenis in. Nu, net vrij, logeert ze bij haar oudere zus Beth, korpschef van de politie in Washington, en is vast van plan uit te zoeken wie haar achter de tralies deed belanden zodat ze haar baan als rechercheur weer kan oppakken. Via Beth ontmoet ze de jonge advocaat Roy Kingman vlak nadat die in zijn ijskast het lijk van een vrouwelijke collega heeft ontdekt. Mace en Roy gaan samen op onderzoek uit, waarmee ze Beth danig voor de voeten lopen. Ze stuiten op duistere zaken en mensen die koste wat het kost willen verhinderen dat die openbaar worden gemaakt. Goed geschreven, stand-alone thriller (of is het de start van weer een nieuwe serie?), het tempo ligt hoog, de hoofdstukjes zijn kort, de plot is goed en de hoofdpersonen komen goed uit de…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia