Het uur van de zonde

David Baldacci (auteur)
Twee privé-detectives, die zijn betrokken bij het onderzoek naar een reeks moorden die geen verband lijken te hebben, moeten eerst een familiegeheim ontrafelen.
Titre
Het uur van de zonde
Auteur
David Baldacci
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hour game
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2004
364 p.
ISBN
90-229-8919-4

Plusieurs formats:

Commentaires

Sean King en Michelle Maxwell zijn twee ex-geheimagenten die nu als privédetectives aan de bak komen. Bij het ochtendlijke joggen vindt Michelle het verminkte lijk van een jonge vrouw. De moordenaar heeft zijn best gedaan om voldoende aanwijzingen na te laten die kunnen wijzen op een copycatmoord. En heeft het slachtoffer een stilstaand horloge aangedaan. Andere moorden die verwijzen naar andere bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis worden gepleegd en stellen zowel politie als onze detectives voor veel raadsels. Telkens komen ze met hun verdenkingen in de buurt van de nogal vreemde familie Battle (what's in a name) waar familiegeheimen diep onder het laagje aristoscratische vernis verborgen zitten.

David Baldacci hoeft niet meer voorgesteld worden en ieder nieuw boek van hem is een bestseller en een topper. Dit zal nu ook niet anders zijn maar om zoveel mogelijk actie, vaart en verrassende plotwendingen in zijn thriller te krijgen, heeft hij zijn toevlucht genomen tot ee…Lire la suite
Sean King en Michelle Maxwell, beiden als agent werkzaam geweest bij de geheime dienst, worden gevraagd om Junior Deaver bij te staan. Hij wordt verdacht van een inbraak bij de invloedrijke en welgestelde familie Battle. Als er een vermoorde vrouw met een bijzonder horloge om haar pols in het bos gevonden wordt, is dat het begin van een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden. King en Maxwell worden door de politie om assistentie gevraagd en ze ontdekken dat de familieverhoudingen van de Battles van cruciaal belang zijn voor de ontknoping van de zaak. Het boek is goed geschreven, heeft voldoende vaart, is spannend en Baldacci is een meester in het beschrijven van de karakters. In het middenstuk verliest het boek wat spanning omdat de moorden elkaar snel opvolgen. De auteur weet echter de aandacht van de lezer weer vast te houden door de verrassende wendingen. De beide hoofdfiguren stonden eerder centraal in 'Onbewaakt''.

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia