Verlos ons van het kwaad

David Baldacci (auteur), Hugo Kuipers (traducteur)
Als een agent de jacht opent op een man die handelt in vrouwen, meisjes en verrijkt uranium, merkt hij dat er nog een organisatie is die de man wil hebben.
Titre
Verlos ons van het kwaad
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Deliver us from evil
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2010
351 p.
ISBN
9789022995495 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De gewezen advocaat en bedrijfsjurist David Baldacci debuteerde in de jaren negentig met de ijzersterke juridische thriller Het recht van de macht. Sinds een hele tijd is het accent in zijn boeken verschoven van de Amerikaanse rechtbank en de nationale politieke machten, naar de acties van supergeheime agenten die de wereld doorkruisen om slechteriken uit te schakelen. Dat die overschakeling niet per se beter werk opleverde, bleek bijvoorbeeld uit de ontgoochelende thriller Niets dan de waarheid, waarin de auteur geheim agent Shaw (zonder voornaam) introduceerde. De plot was ongeloofwaardig, de schatrijke wapenfabrikant een inslecht cliché en het karakter Shaw bleef vaag.

Verlos ons van het kwaad, een nieuw avontuur met Shaw, is weliswaar geen origineel hoogtepunt in Baldacci's oeuvre, maar ditmaal kan het verhaal wel boeien, ook al omdat de plot zich razendsnel en op een coherente manier ontwikkelt. Het boek speelt zich voornamelijk af in de charmante Pro…Lire la suite
Evan Waller is de schuilnaam van een in Canada wonende, maar uit Oekraïne afkomstige beul die tijdens de terreur van Stalin verantwoordelijk was voor de dood van duizenden boeren. Twee organisaties maken jacht op hem, een om hem te doden vanwege zijn verleden, de tweede om hem ter verantwoording te roepen voor zijn huidige activiteiten: de handel in vrouwen en meisjes en zijn pogingen hoogverrrijkt uranium aan Arabische terroristen te verkopen. De twee organisaties ontmoeten elkaar in de personen van hun agenten Reggie Campion en Shaw, beiden zeer bekwaam in hun vak, beiden werkend met verschillende motieven. Uiteindelijk hangt beider leven af van samenwerking. Een thriller van Baldacci zit altijd goed in elkaar, wordt vlot verteld, heeft veel spannende momenten en verrassende wendingen in het plot. De personages torsen hun verleden mee, wat geldt voor de goeden en de kwaden. Enigzins voorspelbaar is de opzet dus wel, evenals de onbewuste verheerlijking van een macho-cultuur ondanks e…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia