Livre
Néerlandais
Een advocaat wordt benaderd om de verdediging op zich te nemen van een jeugdvriend; deze wordt verdacht van de moord op een pedofiel die 26 jaar eerder zijn tweelingzusje zou hebben ontvoerd.
Titre
De verborgen man
Auteur
David Ellis 1967-
Traducteur
Henk Popken
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hidden man
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
383 p.
ISBN
9789044323924 (paperback)

Commentaires

David Ellis maakt sinds zijn debuut in 2001 deel uit van de schare fictie schrijvende advocaten in de VS. Met zijn zes rechtbankthrillers behoort hij tot de kwalitatieve top door de originele en volstrekt geloofwaardige plots, bevolkt door goed uitgewerkte personages. De verborgen man bevestigt zijn goede reputatie. Het hoofdpersonage is ditmaal een voor zich zelf werkende advocaat, een einzelgänger die (nog) niet gewoon kan functioneren na de tragische dood van zijn vrouw en kind. Heel herkenbaar en menselijk is het gevoel dat hij niemand tot nut meer is, dat hij niet kan functioneren door concentratieproblemen, geen medelijden meer kan verdragen en dat alles hem in zijn sombere dagen geen donder meer kan schelen. Deze rouwverwerking is een belangrijk gegeven in het verhaal omdat hij, met veel blutsen en builen, tot het besef komt dat hij verder moet leven tot aan de dag "dat ook zijn kaartje wordt geknipt". Jeugdherinneringen, vermengd met het pijnlijke besef dat ze verleden …Lire la suite
De twee jaar oude Audrey Cutler wordt ontvoerd. De verdachte, een beruchte pedofiel, gaat vrijuit vanwege gebrek aan bewijs. Jaren later wordt deze pedofiel vermoord, waarschijnlijk door Sammy, de broer van Audrey. Advocaat Jason Kolarich, een jeugdvriend van Sammy wordt benaderd om hem te verdedigen. Wie zijn de mensen die hem willen dwingen om Sammy vrij te krijgen, zijn broer bedreigen om hem in het gareel te houden en bereid zijn bewijsmateriaal te vervalsen? Kolarich heeft er een harde dobber aan om achter te waarheid te komen. Een niet alledaagse thriller door de sociale setting: een voortdurende ontmoeting tussen onder- en bovenwereld. De overtuigende hoofdpersoon kent deze wereld vanuit zijn jeugd en kan de slechteriken met gelijke munt terugbetalen. Een ‘legal thriller’ die zich nauwelijks in de rechtbank afspeelt, maar waarin de Amerikaanse wet en wettelijke procedures een belangrijke rol spelen. Een knappe thriller die door liefhebbers verslonden zal worden. Paperback, vrij…Lire la suite

À propos de David Ellis

David Ellis, né le 30 octobre 1967 à Chicago, dans l'État de l'Illinois, aux États-Unis, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Il fait des études de droit à l'université Northwestern. Il travaille ensuite comme avocat à Chicago.

En 2001, il publie son premier roman Line of Vision, thriller pour lequel il est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe 2002 du meilleur premier roman. En 2005, dans La Comédie des menteurs (In the Company of Liars), le récit est raconté à rebours.

En 2009, dans Caché (The Hidden Man), apparaît pour la première fois le personnage de Jason Kolarich, un avocat perspicace d'une ville du Midwest jamais nommée, mais inspirée par Chicago. Ce héros, un alter ego de son créateur, revient dans trois autres titres.

Depuis 2012, David Ellis…En lire plus sur Wikipedia