Livre
Néerlandais
Als een Amerikaanse advocaat een dakloze ex-Afghanistansoldaat moet verdedigen die verdacht wordt van moord op een jonge vrouw, ziet hij al snel dat er meer aan de hand is.
Titre
De verkeerde man
Auteur
David Ellis 1967-
Traducteur
Ruud Van de Plassche
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wrong man
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2014
399 p.
ISBN
9789044342154 (paperback)

Commentaires

De verkeerde man vertelt het verhaal van Jason Kolarich, een advocaat die zijn carrière wijdt aan het verdedigen van misdadigers. Op een dag wordt hij, na het winnen van een zaak, in de rechtszaal aangesproken door een vrouw. Haar neef, Tom Stoller, wordt aangeklaagd voor de moord op een jonge vrouw en zij, de tante, wil graag dat Kolarich de verdediging van Tom op zich neemt. Kolarich aanvaardt. Tom is immers een veteraan die in Irak heeft gevochten en volgens zijn tante als een gebroken man uit de oorlog terugkeerde. Naarmate het onderzoek vordert, blijkt dat de manier waarop de moord gebeurde, niet strookt met waar Tom nog toe in staat is. Vermoedens wijzen in de richting van een groot complot…
Mondjesmaat en in korte, vlot te lezen hoofdstukken voert David Ellis de lezer informatie. Slechts beetje bij beetje krijg je zicht op het grotere geheel, wat er de spanning goed in houdt. Het verhaal kent misschien niet de origineelste plotwendingen, maar met een vloeiende schri…Lire la suite
Een jonge vrouw wordt doodgeschoten en een dakloze ex-veteraan wordt beschuldigd van deze moord. Maar advocaat Jason Kolarich gelooft niet in zijn schuld. Zijn onderzoek levert ogenschijnlijk weinig op maar als hij zelf het doelwit wordt van een huurmoordenaar realiseert hij zich dat hij warmer is dan hij dacht. Maar ook dat de man die hij verdedigt mogelijk niet de moordenaar is. Rechtbankthriller met een wat cynisch ingestelde advocaat in de hoofdrol. De humor van hem en zijn vrienden haalt de spanning uit het verhaal. Hun karakters blijven wat stijf. Het verhaal, opgebouwd uit hoofdzakelijk korte hoofdstukken, leest overigens makkelijk weg maar wordt wel erg uitgesponnen waardoor er niet al teveel vaart in zit. Toch blijft het boeien tot de wat sentimentele en ongeloofwaardige plot dat alles weer behoorlijk onderuit haalt. Vrij kleine druk.

À propos de David Ellis

David Ellis, né le 30 octobre 1967 à Chicago, dans l'État de l'Illinois, aux États-Unis, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Il fait des études de droit à l'université Northwestern. Il travaille ensuite comme avocat à Chicago.

En 2001, il publie son premier roman Line of Vision, thriller pour lequel il est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe 2002 du meilleur premier roman. En 2005, dans La Comédie des menteurs (In the Company of Liars), le récit est raconté à rebours.

En 2009, dans Caché (The Hidden Man), apparaît pour la première fois le personnage de Jason Kolarich, un avocat perspicace d'une ville du Midwest jamais nommée, mais inspirée par Chicago. Ce héros, un alter ego de son créateur, revient dans trois autres titres.

Depuis 2012, David Ellis…En lire plus sur Wikipedia