Livre
Néerlandais

Elmer en de walvissen

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Opa Otto vertelt aan Elmer en neef Wilbur hoe hij vroeger helemaal naar zee liep om de walvissen te zien. Dat willen Elmer en Wilbur ook! Maar de zee is ver. Prentenboek met vrolijke kleuren illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Elmer en de walvissen
Auteur
David McKee
Traducteur
Rindert Kromhout
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Elmer and the whales
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789000313624 (hardback)

Commentaires

Elmer, de kleurtjesolifant, en zijn neefje Wilbur besluiten op aanraden van opa Otto naar de zee te lopen om de walvissen te zien. Onderweg bij de rivier maken de apen een vlot voor hen, want dat is veel sneller. Maar ook veel enger! Als ze uiteindelijk bij de walvissen komen, hebben die een nieuwtje te vertellen. Deel over de wereldberoemde kleurtjesolifant Elmer, die inmiddels zijn 25-jarig jubileum viert. Kleurrijke gedetailleerde illustraties over dubbele bladzijdes, waarop veel te zien is. Elmer en zijn neefje kom je op elke bladzijde tegen. De zeven- tot achtregelige, vlot leesbare tekst staat op verschillende plaatsen (bv. in het water, de lucht of het gras), maar verstoort nooit de illustraties. Net als alle andere delen een fijn prentenboek, waarin vriendschap en respect centraal staan. Voor peuters en kleuters, om voor te lezen of zelf te bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.

Elmer en de walvissen

Ik ben verzot op olifanten. Ze zijn intelligent, empathisch en hebben iets statigs over zich ... fantastische beesten, kortom. Niet voor niets kent het hindoeïsme de olifantengod Ganeesha, symbool voor kennis en wijsheid.
Dit maar als inleiding tot ‘Elmer en de walvissen’, het zoveelste deeltje in de reeks rond mijn favoriete prentenboekenolifantje; de multigekleurde Elmer.
De verhaallijn is ditmaal misschien een beetje dunnetjes, maar dat mag de pret niet drukken voor de jonge kleuter. Elmer en neefje Wilbur trekken naar de kust om walvissen te spotten, want opa Otto heeft hen dat jaren geleden al voorgedaan. De andere beesten vinden de tocht veel te ver, maar daar vinden onze snuggere olifantjes wel iets op: ze gaan per vlot. Alleen wordt het wel een beetje spannend als er stroomversnellingen zijn op de rivier. Gelukkig wordt hun tocht beloond met een ontmoeting met de walvissen en die hebben wel wat te vertellen over opa Otto ...
De kleurrijke tekeningen bieden vee…Lire la suite

À propos de David McKee

David McKee, né en 1935 à Plimton dans le Devon, est un auteur et illustrateur britannique. Il est principalement connu pour être à l'origine de la série pour enfants Elmer un éléphant multicolore dont le premier ouvrage a été édité en 1968. Il a également publié des ouvrages sous le pseudonyme Violet Easton. Il partage sa vie entre Nice et Paris.

Biographie

David McKee nait dans le comté de Devon en Angleterre. Après être allé à l'école primaire locale, il rejoint l'université d'Art de Plymouth. Étudiant, il vend ses dessins dans divers journaux anglais. Après ses études, il continue à vendre des dessins, tout en faisant de la peinture. Il dessine des bandes dessinées pour, entre autres, Punch, Reader's Digest, et The Times Higher Education Supplement.

Il trouve très vite sa voie dans les livres pour enfants qu'il écrit et illustre. Son premier livre est publié en noir et blanc par Dob…En lire plus sur Wikipedia