Livre
Néerlandais

Elmer en het monster

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
In het bos ziet Elmer heel veel dieren wegrennen. Ze zijn op de vlucht voor een monster! Elmer wil wel eens weten hoe gevaarlijk dat monster is. Prentenboek met vrolijke, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Elmer en het monster
Auteur
David McKee
Traducteur
Rindert Kromhout
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Elmer and the monster
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789000339006 (hardback)

Commentaires

Op weg naar het bos komt kleurtjesolifant Elmer allemaal dieren tegen, van klein tot groot, die op de vlucht zijn voor een monster. Reden voor Elmer om juist een kijkje te gaan nemen. Hij treft een blauw diertje dat brult als een monster omdat hij juist zo bang is voor de andere dieren! Elmer zorgt voor een vrolijke kennismaking. Met de karakteristieke, kleurige illustraties, is dit weer een echt Elmer-avontuur. Er kan met kleuters verder gepraat worden over verschillende aspecten van het thema angst, bijvoorbeeld je angst onder ogen zien. Op de tamelijk drukke platen over telkens twee pagina’s valt veel te bekijken. Met aantrekkelijke, kleurrijke omslagillustratie waarop de kleur rood overheerst. Over de kleurtjesolifant werd in 1989 het eerste boek in het Nederlands vertaald, waarna er vele volgden. Vanaf ca. 4 jaar.

Elmer en het monster

Vroeg in de ochtend klinkt er in de jungle een vreselijk gebrul. De kleine dieren worden erdoor opgeschrikt en stormen doodsbang voorbij Elmer, de kleurtjesolifant. Ook de apen, de krokodillen en zelfs tijger en leeuw slaan op de vlucht en waarschuwen Elmer, want ze vrezen dat er een levensgevaarlijk monster in het oerwoud zit. Maar daar gelooft Elmer niets van. Nieuwsgierig als hij is, stapt hij dapper door. En maar goed ook, want zo ontdekt hij dat het oorverdovende gebrul helemaal niet van een groot, boos monster afkomstig is ...
Dit is een nieuw avontuur van het wereldberoemde patchworkolifantje. Een blik op de cover geeft al meteen zin om snel te gaan ontdekken waarom de afgebeelde dieren er zo bang uitzien en Elmer eerder verwonderd kijkt. Natuurlijk loopt alles goed af.
Na het voorlezen van dit prentenboekverhaal kan er met kleine kinderen nog worden nagepraat over ‘Bang zijn’, en dat daar meestal geen reden toe is.

À propos de David McKee

David McKee, né en 1935 à Plimton dans le Devon, est un auteur et illustrateur britannique. Il est principalement connu pour être à l'origine de la série pour enfants Elmer un éléphant multicolore dont le premier ouvrage a été édité en 1968. Il a également publié des ouvrages sous le pseudonyme Violet Easton. Il partage sa vie entre Nice et Paris.

Biographie

David McKee nait dans le comté de Devon en Angleterre. Après être allé à l'école primaire locale, il rejoint l'université d'Art de Plymouth. Étudiant, il vend ses dessins dans divers journaux anglais. Après ses études, il continue à vendre des dessins, tout en faisant de la peinture. Il dessine des bandes dessinées pour, entre autres, Punch, Reader's Digest, et The Times Higher Education Supplement.

Il trouve très vite sa voie dans les livres pour enfants qu'il écrit et illustre. Son premier livre est publié en noir et blanc par Dob…En lire plus sur Wikipedia