Waargebeurd verhaal van een Amerikaanse journalist over zijn aan drugs verslaafde zoon en wat dat met hem en de andere gezinsleden doet en zijn tien jaar durende strijd om zijn zoon weer clean te krijgen.
Titre
Beautiful boy
Auteur
David Sheff
Traducteur
Marieke Haenebalcke Karin Schuitemaker Gretske DeHaan
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Beautiful boy
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2018
384 p.
ISBN
9789401458450 (paperback)

Commentaires

Waargebeurd familiedrama over de invloed die drugsverslaving heeft op een Amerikaans gezin. Als de nog jonge Nic Sheff na enkele onschuldig lijkende experimenten met alcohol en drugs verslaafd raakt aan crystal meth, begint voor zijn vader David Sheff een tien jaar lang durende strijd om zijn zoon weer clean te krijgen, wat bij deze drug uiterst moeilijk is. Dit boek is het persoonlijke verslag van een vader die probeert om zijn verslaafde zoon te helpen. Tegelijk is het een reportage van de journalist David Sheff (werkzaam voor The New York Times en Rolling Stone), die zich verdiepte in de aard en de omvang van drugsverslaving onder jongeren in Amerika. Het boek geeft een inkijk in de wereld van afkickprogramma’s en de kosten die klinieken ervoor in rekening brengen. Hoewel crystal meth in Nederland niet veelvuldig wordt gebruikt, kunnen Nederlandse lezers in dit boek veel informatie vinden over de psychologische en emotionele impact van drugsverslaving. De film 'Beautiful Boy' (2018…Lire la suite

À propos de David Sheff

David Sheff est un écrivain et journaliste américain né à Boston. Il a écrit Game Over sur l'histoire de Nintendo et Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction, un récit autobiographique adapté au cinéma sous le titre My Beautiful Boy par Felix Van Groeningen en 2018. En 2009, il est listé parmi les Time 100.

Notes et références


Liens externes

  • Portail de la littérature américaine
  • Portail du journalisme
  • Portail du jeu vidéo
  • Portail Nintendo
En lire plus sur Wikipedia