De welgestelde pionier Samuel Alabaster doorkruist het Wilde Westen om de liefde van zijn leven ten huwelijk te vragen. Als ze blijkt te zijn ontvoerd begint hij een zoektocht die een bizarre wending neemt.
Extra subject
westerns
Titre
Damsel / written and directed by David Zellner and Nathan Zellner
Directeur
David Zellner Nathan Zellner
Acteur
Robert Pattinson Mia Wasikowska
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 108 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083182076

Commentaires

Komische western van de broers David en Nathan Zellner (Kumiko, the treasure hunter) met Robert Pattinson (Life; The rover) en Mia Wasikowska (Piercing; Madame Bovary). Eind 19e eeuw is de rijke pionier Samuel Alabaster op reis door het Wilde Westen om Penelope, de liefde van zijn leven, ten huwelijk te vragen. Hij heeft een miniatuurpaard bij zich als huwelijksgeschenk en huurt dronkaard Parson Henry (David Zellner) in om het huwelijk te voltrekken. Als Samuel ontdekt dat zijn geliefde ontvoerd is, begint een humoristisch avontuur vol plotwendingen. En is deze jonkvrouw wel écht in nood? Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 69% ‘fresh’: ‘The beautifully filmed Damsel injects the western genre with a welcome dose of humor and some unexpected twists, although its stately pace may frustrate impatient viewers.’

À propos de David Zellner

David Zellner, né en 1974 à Greeley (Colorado), est un réalisateur, scénariste et acteur américain qui vit et travaille à Austin, au Texas.

Zellner est surtout connu pour avoir dirigé les films Kid-Thing (2012) et Kumiko, the Treasure Hunter (2014).

Biographie

Filmographie partielle

Comme réalisateur

Comme scénariste

Comme acteur

Récompenses et distinctions

Notes et référencesEn lire plus sur Wikipedia