Livre
Néerlandais
Wanneer een Amerikaan en een bevriende dierenarts een nieuwe diersoort ontdekken, krijgen ze de Binnenlandse Veiligheidsdienst op hun dak.
Titre
Ademloos
Auteur
Dean Koontz
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Breathless
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2010
352 p.
ISBN
9789024528752 (paperback)

Commentaires

In de bergen van Colorado waar Grady Adams een eenzaam leven leidt, verschijnen enkele vreemde wezens bij zijn huis. Wezens met prachtige ogen die iets van een hond hebben, maar ook van een aap en een mens. Dierenarts Cammy Rivers, een goede vriendin, is gebiologeerd en stuurt wat foto’s rond via e-mail. Voor ze het goed en wel beseffen, wordt hun leefwereld door de binnenlandse veiligheidsdienst onder quarantaine gesteld en verschijnen er wetenschappers om het fenomeen te bestuderen, dat als vanzelfsprekend als vijandig en bedreigend wordt beschouwd. Grady en Cammy blijven niet rustig zitten, maar gaan er vandoor om de wezens te beschermen. Liefhebbers van Koontz weten dat er boven- of buitennatuurlijke dingen gebeuren in zijn romans en beleven veel plezier aan zijn spannende en goed vertelde thrillers. Sta je hier als lezer sceptisch tegenover, dan zal je zeker dit keer moeizaam overtuigd raken van het realisme van het verhaal. Na meer dan vijftig romans in dit genre is deze ook nie…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia