Livre
Néerlandais

Dit alles zal ik je geven

Dolores Redondo (auteur), Jos Kockelkoren (traducteur)
Na een mysterieus auto-ongeluk gaat de partner van het slachtoffer op onderzoek uit en komt erachter dat hij niet alles van hem wist.
Titre
Dit alles zal ik je geven
Auteur
Dolores Redondo
Traducteur
Jos Kockelkoren
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Todo esto te daré
Éditeur
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2017
592 p.
ISBN
9789401607407 (paperback)

Commentaires

De populaire Spaanse schrijver Manuel wordt op de hoogte gesteld dat zijn echtgenoot Alvaro bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Maar in tegenstelling tot wat hij dacht, was Alvaro niet in Barcelona maar in Galicië, waar hij het hoofd van een adellijke familie met een groot landgoed blijkt te zijn. Het politieonderzoek naar het ongeluk is op bevel van hogerhand al afgesloten als Manuel aankomt, maar dit wordt door de net gepensioneerde politieluitenant Nogueira niet vertrouwd. Samen beginnen ze de zaak te onderzoeken en leggen al doende geheimen en misdaden bloot, maar wie verantwoordelijk is voor de dood van Alvaro blijft lang onduidelijk. Bijna 600 pagina’s lang weet de schrijfster (1969) haar lezers te boeien met een gecompliceerde en originele intrige. Er is wel eens sprake van een te veel aan uitweiding en een overdaad aan melodrama, maar dat neemt niet weg dat het boek de liefhebber van thrillers veel te bieden heeft. Naast de misdaden zijn dat het leven op het Galicisc…Lire la suite

À propos de Dolores Redondo

Dolores Redondo Meira, née le 1 fevrier 1969 à Saint-Sébastien, dans la province de Guipuscoa, au Pays basque, est une romancière espagnole, auteur de romans historiques et policiers.

Biographie

Après des études de droit à l'université de Deusto, elle travaille dans le milieu de la restauration pendant plusieurs années.

En 2009, elle publie un premier roman historique nommé Los privilegios del ángel. En 2013, elle écrit le roman policier Le Gardien invisible (El guardián invisible) qui est le premier volume de la trilogie de la vallée du Baztan, commune où se déroule l'intrigue. Le roman débute par la découverte d'un corps sur les rives supérieures du fleuve Bidassoa, nommé Baztan à sa naissance en Navarre. L'histoire revisite également le mythe du Basajaun. Elle publie, la même année, le second volume de la série, De chair et d'os (Legado en los huesos), puis la clôt en 2014 avec Un…En lire plus sur Wikipedia