Een commissaris van de Venetiaanse politie stelt een onderzoek in naar de moord op twee vissers en een vrouw op een schiereilandje in de lagune.
Extra subject
DET, Detective, Venetië, Romans, thriller
Titre
Onrustig tij
Auteur
Donna Leon
Langue
Néerlandais
Titre original
A sea of troubles
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2001 | Autres éditions
223 p.
ISBN
90-225-3051-5

Plusieurs formats:

Commentaires

Ook in Onrustig tij, de nieuwe misdaadroman van Donna Leon, speelt commissaris Guido Brunetti de hoofdrol. Maar deze keer hebben ook de secretaresse van de 'Questore', Signorina Elettra, en agent Danilo Bonsuan een centrale rol in het verhaal. Twee vissers komen om wanneer er een boot ontploft in de haven van Pellestrina, een schiereiland in de Venetiaanse lagune. Geen ongeluk, zo blijkt: slachtoffers zijn nl. Guilio Bottin en zijn 18-arige zoon Marco. De eerste wordt alom gehaat en de andere is erg geliefd, maar het vissersvolkje houdt de lippen op elkaar. De secretaresse Elettra heeft echter familie op het eiland wonen en is bereid mee te werken aan het onderzoek. Sterker, ze zorgt er zelfs voor dat ze van Brunetti op vakantie mag naar het vissershaventje om zo de eilandbewoners uit te horen. Het blijkt geen ongevaarlijke situatie en Brunetti, die altijd al een boontje had voor Elettra, is bezorgd om haar veiligheid. Met Onrustig tij levert Donna Leon opnieuw een bewi…Lire la suite
Commissaris Brunetti, hoofd recherche in Venetië, moet de moord oplossen op Giulio en Marco Bottin, vissers uit Pellestrina, in de Venetiaanse lagune. Dat blijkt moeilijk te zijn, omdat de ruige dorpsbevolking elke medewerking weigert en omdat alle sporen van de moord zijn uitgewist door brand. Dankzij een andere affaire van de F.I.O.D., weet Brunetti de moordenaar te vinden. Een door zijn intrige spannend en in zijn psychologische analyse en tekening subtiel verhaal, dat zich afspeelt in een historische omgeving, met in de hoofdrol de bekende commissaris, die meer dan zakelijke belangstelling heeft voor zijn secretaresse, Elettra, die in het verhaal ook een belangrijke rol speelt. Veel ingrediënten voor boeiende lectuur voor velen. Normale druk.

À propos de Donna Leon

Donna Leon (/ˈdɒnə ˈliːɒn/), née le 28 septembre 1942 à Montclair, New Jersey, est une romancière américaine.

Biographie

Donna Leon est élevée dans une famille catholique proche du parti démocrate. Ses grands-parents paternels étaient espagnols et ses grands-parents maternels irlandais et allemands. Elle grandit à Bloomfield, dans le New Jersey. Ses parents mettent fortement l'accent sur l'éducation de leur fille. Mais, comme les héros de ses livres Guido Brunetti, Paola Falier et leurs enfants Raffaele et Chiara, qui « forment une sorte de famille idéale », Donna Leon se rappelle avoir été élevée dans une famille « très heureuse ».

Elle soutient une thèse sur Jane Austen. D'après le Guardian : « Donna Leon enseignait en Iran et terminait une thèse sur Jane Aust…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions