Police dyslexie
Néerlandais

Charlotte's web

E.B. White (auteur), Garth Williams (dessinateur), Bos Tjalling (traducteur)

Charlotte's web

E.B. White (auteur), Garth Williams (dessinateur), Bos Tjalling (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Varkentje Wilbur zal in de winter geslacht worden. Het meisje Veerle bedenkt samen met spin Charlotte een plan om hem te redden. Vanaf ca. 10 jaar.Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Sujet supplémentaire
Makkelijk lezen, dyslexie
Titre
Charlotte's web
Auteur
E.B. White
Dessinateur
Garth Williams
Traducteur
Bos Tjalling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Charlotte's web
Éditeur
Deventer: Dyslexion, 2014
149 p. : ill.
ISBN
9789491638473 (paperback)

Commentaires

Het biggetje Wilbur is met de fles grootgebracht door het meisje Veerle. Omdat Veerle elke dag met hem en de andere dieren van de boerderij speelt, kan ze de dieren verstaan. Als Wilbur bang is om geslacht te worden, bedenkt de spin Charlotte een heel slim plan. Dit kinderboek is in Amerika in 1952 voor het eerst uitgekomen, maar het heeft nog niets van zijn zeggingskracht verloren. De stijl is intiem, alsof de auteur het verhaal alleen voor jou vertelt. Het ademt vertrouwelijkheid, het argeloze van ieder kind. De dieren behouden hun eigenschappen, maar zijn ook als kind te herkennen. Het varkentje voelt zich eenzaam en is bang om dood te gaan. Terloops worden wetenswaardigheden over de dieren verteld. In vlot lopend, goed Nederlands vertaald. Met de oorspronkelijke zwart-witte pentekeningen. In deze uitgave die bedoeld is voor kinderen met dyslexie is de tekst gedrukt in lettertype Dyslexie en rechts niet uitgelijnd. De zinslengte is niet aangepast aan de doelgroep, waardoor het voor…Lire la suite

À propos de E.B. White

Elwyn Brooks "E. B." White, né le 11 juillet 1899 et mort le 1er octobre 1985, est un écrivain américain connu pour avoir écrit les livres La Toile de Charlotte (1952), Stuart Little (1945) et The Elements of Style avec William Strunk Jr. (1918).


Editions en Français:

Les aventures de Narcisses (Charlotte's Web) - Librairie Hachette - Collection Idéal-Bibliothèque n°134 (1957)


Liens externes