Livre
Néerlandais

Juf Jansen is hoteldebotel

Elisabeth Mollema (auteur), Wilbert Van der Steen (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
De juf kondigt aan dat ze gaat trouwen met de meester van een andere groep. De kinderen kunnen dan alleen nog maar praten over verkering hebben, zoenen en seks. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Juf Jansen is hoteldebotel / Elisabeth Mollema ; met tek. van Wilbert van der Steen
Auteur
Elisabeth Mollema
Dessinateur
Wilbert Van der Steen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Van Goor, 2002
94 p. : ill.
ISBN
90-00-03432-9

Commentaires

Soms begin je aan een boek met weinig verwachtingen. Dan lees je het en na enkele hoofdstukken installeer je je voor wat een onderhoudend, grappig en spannend verhaal blijkt te zijn. Zo ging dat met Juf is hoteldebotel. De titel vond ik al wat te populair. Af en toe verraden details ook in welk ander land dit verhaal zich afspeelt. Maar de rest maakt dat ruimschoots goed.

Al in het eerste hoofdstuk vertelt juf dat ze gaat trouwen met meester Frank, die in dezelfde school werkt. De volgende weken is het aanstaande huwelijk, waarop de beide klassen uitgenodigd zijn, hét onderwerp van al de gesprekken. Verliefd zijn, verkering, je-weet-wellen... het gonst door de schoolgangen. Marga heeft het er moeilijk mee, haar ouders zijn gescheiden. Alle gezinsleden zoeken nog volop hun draai in het scheidingsproces. Gelukkig kan ze er met juf goed over praten en vieren ze met de hele klas uiteindelijk een fantastisch trouwfeest.

De kracht van dit boek zit in vele dingen. Er z…Lire la suite
De groep van juffrouw Jansen is in rep en roer als de juf vertelt, dat zij gaat trouwen met meester Beekstra. Iedereen is vol van verliefd zijn en zoenen en seks. Sommige kinderen hebben er moeite mee, zoals Marga; haar ouders zijn net gescheiden. In gesprekken met juf, in de groep en individueel, wordt over deze onderwerpen gesproken. Tenslotte volgt een vrolijke bruiloft. Derde boekje in een serie, waarin soms verwezen wordt naar de vorige verhalen. Niet bijster originele, maar zeker bruikbare leesstof voor kinderen, die al een dikker boek en een langer verhaal aankunnen. Bevat grappige, soms paginagrote tekeningen in grijstinten. Voor gevorderde lezers vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions