Livre
Néerlandais

Ik weet wat je denkt

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Becca (15) heeft zich weten te verschuilen voor haar stiefvader, maar dat maakt haar relatie moeilijk. Dan moet ze ook nog samenwerken met Jenn, het meisje dat haar leven moeilijk maakt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Ik weet wat je denkt
Auteur
Elizabeth George 1949-
Traducteur
Fanneke Cnossen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The edge of the water
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2013
314 p.
ISBN
9789022999813 (paperback)

Commentaires

Ik weet wat je denkt is het tweede deel in de serie over het Fluistereiland. Helaas weet detectiveschrijfster Elizabeth George haar young adult-debuut Stormgevaar, dat vorig jaar verscheen, niet te overtreffen. Hoewel ze wederom uitblinkt in een sterke karakterisering van de personages en vakkundig opgebouwde spanning, wordt het geheel tenietgedaan door de voorspelbare en al te gemakkelijke ontknoping.
Hoewel een aantal verhaallijnen voortborduren op het eerdere deel, kan Ik weet wat je denkt goed afzonderlijk worden gelezen. Het boek draait vooral om een nieuw mysterie: de jaarlijkse terugkeer van een mysterieuze gitzwarte zeehond, Nera. Becca King, de gedachten lezende heldin uit Stormgevaar, en haar gezworen vijandin Jenn McDaniels proberen te achterhalen wat Nera zo bijzonder maakt en waarom diverse andere personages zo geïnteresseerd zijn in het dier.
Het merendeel van de hoofdstukken is geschreven vanuit het perspectief van Jenn, en dat is i…Lire la suite
De telepathisch begaafde Becca King (15) leeft ondergedoken voor haar stiefvader. In het voorgaande boek in de reeks 'Het Fluistereiland'*, heeft ze eindelijk een thuis, vrienden en zelfs liefde gevonden op het eiland Whidbey. Toch weet haar stiefvader haar sporen te volgen. In het tweede deel heeft Becca een schuilplaats gevonden, maar dit maakt een relatie moeilijk. Bovendien komt ze midden in een conflict over een zeehond terecht dat de eilandbewoners in twee groepen dreigt te verscheuren. Hierdoor moet ze samenwerken met Jenn, het meisje dat haar leven moeilijk maakt. De auteur schreef al vele thrillers voor volwassenen over inspecteur Lynley en schrijft nu ook voor jongeren. Het eerste deel eindigde met een spannende cliffhanger. Hierdoor is het teleurstellend dat er niet wordt voortgebouwd op de situatie met Becca's stiefvader. Je blijft een beetje op je honger zitten, omdat het geschil rond de zeehond aanvankelijk niet zo spannend is. Maar het blijft een goed opgebouwd en degel…Lire la suite

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, autrice de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions