Livre
Néerlandais
Vijf korte misdaadverhalen.
Titre
Moordmotieven
Auteur
Elizabeth George 1949-
Langue
Néerlandais
Titre original
I, Richard
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2001
251 p.
ISBN
90-229-8516-4

Commentaires

Dat ze niet alleen thuis is in de 'literaire marathon', maar ook op de korte baan mooie resultaten boekt, bewijst Elizabeth George met Moordmotieven, een bundel waarin vijf spannende verhalen van telkens een vijftigtal pagina's werden opgenomen. Net als dat in het leven van de schrijfster het geval is, wisselen de locaties af tussen New England (VS) en Groot-Brittannië, en precies zoals in haar romans vormt de sfeervolle achtergrond -- overwegend een landelijk en bosrijk landschap -- een belangrijk onderdeel van de intrige. Erg interessant, ook voor wie geïnteresseerd is in het ontstaan van deze verhalen en het creatieve proces in het algemeen, is de eigen korte toelichting bij wijze van inleiding tot elk verhaal. Zo vernemen we dat het titelverhaal haar eerste poging was tot het schrijven van een thriller in verkorte vorm, daterend van ongeveer twintig jaar geleden. De auteur was niet onverdeeld gelukkig met het resultaat, en vrij kort na de publicatie kwam ze tot het besef da…Lire la suite
Vijf korte misdaadverhalen, met een persoonlijke toelichting van de auteur bij ieder verhaal. Elizabeth George is een van de beste hedendaagse misdaadauteurs; zij schrijft vuistdikke psychologische thrillers waarin inspecteur Thomas Lynley en/of brigadier Barbara Havers de hoodrol spelen. Dit is haar eerste bundel met korte verhalen. Ze staan los van haar overige werk, in één verhaal maar, het titelverhaal, speelt een van de vaste hoofdfiguren uit haar romans, inspecteur Lynley, een rol. Het zijn aardige verhalen met een goed plot, maar het is duidelijk dat Elizabeth Georges talenten beter tot hun recht komen in haar misdaadromans. Drie verhalen, te weten het (herschreven) titelverhaal 'Moordmotieven, 'Koning Richard' en 'Betrapt' zijn afkomstig uit de Engelse uitgave 'Evidence exposed'*. Het verhaal 'Betrapt' verscheen eerder als uitgave van het CPNB ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 1996**. Normale druk. Voor meer informatie: http://elizabethgeorgeonline.com.

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, autrice de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire…En lire plus sur Wikipedia