Livre
Néerlandais

Verrader van het verleden

Elizabeth George (auteur)

Verrader van het verleden

Dans la série:
Genre:
Inspecteur Lynley van Scotland Yard krijgt te maken met het diep verborgen geheim van een gezin dat twintig jaar eerder zowel een gehandicapt kind als een genie heeft voortgebracht.
Titre
Verrader van het verleden
Auteur
Elizabeth George 1949-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A traitor to memory
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2001
755 p.
ISBN
90-229-8537-7

Commentaires

Om een spannend boek te schrijven dat reikt tot 750 pagina's, moet je van zeer goeden huizen zijn. Elizabeth George kan weliswaar bogen op lovende antecedenten, waaronder In de ban van bedrog en Wie zonder zonde is..., maar om het eens te stellen in de bewoordingen van een berucht Belgisch politicus: "trop is te veel!" De auteur heeft dit euvel van 'overvloed' voelen aankomen en stelt in het dankwoord: "Een boek van deze omvang had ik niet kunnen voltooien in de tijd die ik me ervoor gesteld had zonder de bijdragen en de hulp van verschillende mensen, zowel in de Verenigde Staten als in Engeland." Niet alleen heeft ze zich laten informeren betreffende politieprocedures bij de Metropolitan Police (Londen), ze nam ook vioollessen om met enige kennis van zaken over het vioolspel te kunnen schrijven. De lezer kan dus gerust zijn: de auteur heeft zijn huiswerk gemaakt en spaarde moeite noch tijd.

De intrige is zo veelomvattend en wijdvertakt als je van een boek…Lire la suite
Tijdens een optreden is de wereldberoemde 28-jarige violist Gideon Davies ineens niet meer in staat om verder te spelen. Voor hem zit er slechts één ding op: op zoek te gaan naar de oorzaak. Gideon moet de vreselijke gebeurtenissen van vroeger onder ogen zien. Als Eugenie Davies, zijn moeder, wordt aangereden en verongelukt, komen de adellijke inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers in actie. 'Verrader van het verleden' is een uiterst spannende thriller van de Amerikaanse auteur Elizabeth George die haar boeken waarin Lynley en Havers altijd de hoofdrol spelen, in Engeland situeert. Zie ook de Elizabeth George Website http://elizabethgeorgeonline.com. Vrij kleine druk.

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, auteur de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions