In wankel evenwicht

Elizabeth George (auteur)

In wankel evenwicht

Dans la série:
Genre:
De om zijn vrouw rouwende inspecteur Lynley vindt tijdens een zwerftocht langs de kust van Cornwall een lijk; tegen zijn wil raakt hij betrokken bij het onderzoek.
Titre
In wankel evenwicht
Auteur
Elizabeth George 1949-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Careless in red
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2008
578 p.
ISBN
9789022992944

Plusieurs formats:

Commentaires

Nadat de vrouw en de ongeboren zoon van inspecteur Lynley vermoord werden (zie Een onafwendbaar einde), vertrekt hij bij New Scotland Yard. Om deze tragische gebeurtenis te verwerken, maakt Lynley een trektocht langs de kust van Cornwall. Tijdens een van zijn wandelingen ziet hij het lijk van een jonge klimmer beneden aan een rotswand liggen. Rechercheur Bea Hannaford van de plaatselijke politie ontdekt de identiteit van haar getuige en, vermits haar politiepost onderbemand is, schakelt ze maar al te graag een ervaren rot in het vak in. Maar ze heeft daarbij niet op de eigenzinnigheid van Lynley gerekend. Terwijl Barbara Havers, zijn vroegere assistente, met Hannaford één spoor volgt, duikt Lynley in het verleden van de inwoners van het kleine dorp. De Nederlandse titel verwijst dan ook niet alleen naar Lynleys depressieve toestand, maar eveneens naar de verhoudingen binnen de gezinnen van de kleine dorpsgemeenschap.

Als geen ander kan de Amerikaanse Elizabeth George het…Lire la suite
Na haar maatschappijkritische uitstapje ‘Een onafwendbaar einde’ over het 12-jarige jongetje dat inspecteur Lynley's vrouw Helen vermoordde, keert de auteur gelukkig weer terug naar haar misdaadserie rond het duo Lynley en Havers. De diep rouwende Lynley zwerft na Helens dood al wekenlang langs de kust van zijn geboortestreek Cornwall. Daar komt abrupt een einde aan als hij onder aan de rotsen het lijk van een jongeman vindt. Eerst is hij zelf verdachte, later raakt hij tegen zijn zin betrokken bij het moordonderzoek dat geleid wordt door de capabele lokale politie-inspecteur Bea Hannaford. Lynley, tegen wil en dank toch door de zaak geïntrigeerd, komt weer een beetje tot leven, Barbara Havers komt een handje helpen en er is een geheimzinnige vrouwelijke dierenarts die Lynley helpt met zijn rouwproces. Psychologische misdaadroman met een aantal goed uitgewerkte verdachten met plausibele motieven en sfeervolle beschrijvingen van Cornwall en het surfwereldje. Een strakkere hand wat betr…Lire la suite

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, auteur de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions