Livre
Néerlandais

Wie zonder zonde is ...

Elizabeth George (auteur)

Wie zonder zonde is ...

Dans la série:
Genre:
Twee politiespeurders zoeken in Londen en op het Engelse platteland in een gestaag groeiende kring van verdachten naar de moordenaars van een jongen en een jonge vrouw.
Titre
Wie zonder zonde is ...
Auteur
Elizabeth George 1949-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
In pursuit of the proper sinner
Éditeur
Utrecht: Bruna, 1999
536 p.
ISBN
90-229-8447-8

Commentaires

In het noorden van Engeland worden twee lijken gevonden. een van een bekende inwoonster van het plaatsje, die later een dure prostituee blijkt te zijn en een van een beeldhouwer uit Londen. Inspecteurn Lynley onderzoekt de zaak, dit keer zonder zijn partner Barbara Havers, die na de vorige zaak gedegradeerd is, maar zich er niet bij neerlegt en zelf op onderzoek uitgaat. De speurtocht brengt veel aan het licht, vooral over de dekmantel die een financier over zijn activiteiten als escortbureau heeft geworpen. De klanten bevinden zich in de hoogste kringen. Maar dorpsgenoten van de vermoorde vrouw en zelfs haar ouders kunnen niet uitgesloten worden als mogelijke daders. Elizabeth George weet als geen ander de sfeer van de typisch Engelse deductieroman op te roepen, maar plaatst die heel duidelijk in een moderne context. Zij kiest levende personen als romanfiguur en geen typetjes. Hun persoonlijke ontwikkeling is bijna net zo belangrijk als de oplossing van het misdrijf. En ze slaagt eri…Lire la suite

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, auteur de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire …En lire plus sur Wikipedia