Zijn laatste wil

Elizabeth George (auteur)

Zijn laatste wil

Dans la série:
Genre:
Een rijke weldoener van het eiland Guernsey wordt vermoord op het strand gevonden.
Titre
Zijn laatste wil
Auteur
Elizabeth George 1949-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A place of hiding
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2003
631 p.
ISBN
90-229-8711-6 90-229-8738-8

Plusieurs formats:

Commentaires

De Nederlandse uitgever vermeldt op voor- en achterplat dat we hier te maken hebben met een Thomas Lynley-mysterie, maar in Zijn laatste wil is inspecteur Lynley te zoeken met een vergrootglas. Maar daarom niet getreurd. De talrijke levensechte en empathische personages die deze thriller bevolken compenseren dat euvel roomschoots.

Elizabeth George gaat niet meer voor minder dan zeshonderd pagina's. Een boek van deze omvang vergt veel tijd en aandacht van de lezer, maar eens de eerste pagina's achter de kiezen gaat het in één ruk door tot aan het laatste hoofdstuk, waar als beloning alsnog een verrassing wacht. Ook nu weer is de locatie waar de plot zich afspeelt allesbehalve willekeurig gekozen, en inherent aan de sfeer en het gegeven waarmee de auteur ons wil confronteren. Deze keer viel de keuze op het Engelse kanaaleiland Guernsey.

Fotografe Deborah en haar echtgenoot, de gekende forensische wetenschapper Simon St. James, kijken verrast op als zij in hun Londen…Lire la suite
Guy Brouard en zijn zuster Ruth, hun ouders kwamen om in een Duits vernietigingskamp, willen op het Engelse kanaaleiland Guernsey een museum stichten ter herinnering aan het verzet tegen de Duitsers. De Amerikaanse China River, een oude vriendin van Deborah St James, vergezelt haar broer Cherokee die tekeningen van een architect aan Brouard gaat bezorgen. Wanneer Deborah op een avond Cherokee op haar stoep aantreft en deze haar vertelt dat China wordt beschuldigd van moord op Brouard, reist ze met haar man Simon af naar Guernsey om haar vriendin te helpen. Deborah en Simon zijn ervan overtuigd dat China de moord niet heeft gepleegd, maar wie dan wel? Uiteindelijk roept Deborah de hulp in van inspecteur Thomas Lynley. Een zeer gedetailleerd verhaal, diverse verhaallijnen zijn behoorlijk uitgewerkt; een aantal aardige personages zoals de zuster, de huishoudster en Deborah die worstelt met haar huwelijk. Niet al te spannend, wel bijna steeds boeiend en een echte George. Normale druk.

À propos de Elizabeth George

Elizabeth George, née Susan Elizabeth George le 26 février 1949 à Warren, dans l'État de l'Ohio, est une romancière américaine, autrice de romans policiers. Elle est renommée pour ses ouvrages dans la pure tradition du whodunit britannique. La plupart de ses récits se déroulent en Grande-Bretagne.

Biographie

Ses parents déménagent dans l'Ouest américain lorsqu'elle a 18 mois et se fixent en Californie près de San Francisco, dans l'actuelle Silicon Valley. Elle suit sa scolarité à l'école St Joseph Grammar puis au collège Holy Cross. Elle fréquente l'université de Los Altos Hills ainsi que l'Université de California à Riverside où elle obtient une maîtrise d'anglais et un master de psychopédagogie.

Dès l'âge de sept ans elle manifeste un goût prononcé pour l'écriture. En 1966 (à 16 ans) elle fait un voyage scolaire…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions