Livre
Néerlandais

Verliefd XXL

Els Ruiters (auteur), Sam Loman (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Aisha (15) wordt bij haar nieuwe oppasadres vooral als schoonmaakhulp gebruikt. Hoe maakt ze duidelijk dat dit niet de bedoeling is? Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Babysitten
Titre
Verliefd XXL
Auteur
Els Ruiters
Dessinateur
Sam Loman 1983-
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2011
97 p. : ill.
ISBN
9789021668956 (hardback)

Commentaires

Vier jonge meiden hebben een babysitclubje opgericht. Verliefd XXL vertelt een van hun avonturen, al is ‘avonturen’ een groot woord. Eerder krijgt de lezer een luikje geopend waardoor hij kan meekijken in het herkenbare leven van vier tienermeisjes.
Elk van de babysitsters heeft een eigen karakter, een aparte thuissituatie en een andere reden om te gaan oppassen. Thema’s als gescheiden ouders, multiculturaliteit en handicaps worden aangeraakt, maar er gebeurt helaas weinig mee in het verhaal. Enkel het geval van Aïsha, die van haar allochtone vader en grootvader niet met een man alleen mag zijn, krijgt wat meer aandacht.
Eens de meisjes geïntroduceerd zijn, kijkt de lezer mee in hun leven. Hij volgt hen tijdens hun gesprekken, ruzies met oudere broers, confrontaties met ouders, of bij het oppassen. Telkens gaat het om gewone en herkenbare situaties. De spanning is gelegen in het feit dat er steeds dingen in de lucht hangen. Zou het iets te betekenen hebben dat…Lire la suite
Aisha heeft met haar vriendinnen de Babysit Babes opgericht. Alle vier hopen ze via hun site oppasadressen te krijgen en bij te verdienen. Aisha werkt al enige tijd voor een gezin, waarvan de moeder is overleden. Ze brengt ongemerkt structuur in hun leven. Ook is ze verliefd op Viggo, de broer van een van haar vriendinnen. Als ze bij een nieuw oppasadres vooral als schoonmaakhulp wordt gebruikt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Dit vlot geschreven meidenboek is eenvoudig opgebouwd: de hoofdpersoon heeft het naar haar zin, ondervindt vervolgens een probleem en slaagt erin dat op te lossen. Precies zoals alle lezeressen het graag willen zien. De hoofdrolspeelsters in deze serie zijn 15 jaar, maar je kunt niet zeggen dat dit boek ook echt voor deze leeftijdsgroep bestemd is. Hier en daar is het wat kinderachtig en zeker het omslag past niet bij die doelgroep. Wel komen problemen als verliefdheid, familierelaties en echte meidenzaken aan bod. Voorin worden de Babysit Babes voorgesteld…Lire la suite

Suggestions