Livre
Néerlandais

Schapen : bollen van wol

Emilie Dubois (auteur), Valérie Tracqui (éditeur intellectuel)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Schapen leven graag in een kudde en hebben een aardig karakter. Ze zijn ook nuttig vanwege hun wol en kaas. Met grote kleurenfoto's en 25 herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook voor moeizame lezers.
Sujet
Schapen
Titre
Schapen : bollen van wol
Auteur
Emilie Dubois
Éditeur intellectuel
Valérie Tracqui
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le mouton
Édition
1
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2012
29 p. : ill.
ISBN
9789054839781 (hardback)

Commentaires

In dit deel uit de informatieve reeks ‘Pootje voor pootje’* wordt een beeld geschetst van het leven van schapen. In een verhalende tekst wordt ingegaan op het leven in een kudde, hun goedmoedige karakter, de voortplanting, het opgroeien van de lammetjes, het scheren van hun vacht en de reis naar de alpenweiden waar soms een wolf rondhangt. Ook is er aandacht voor het nut van schapen (kaas e.d.) en zijn enkele soortgenoten in een 'familiealbum' geplaatst. De thema's komen in hoofdstukken van een dubbele pagina aan bod. Elk hoofdstuk is voorzien van een of meer grote kleurenfoto’s. Uitleg hierbij staat telkens in een schrijfletter. Tussendoor staan telkens enige kleine globale tekeningetjes van o.a schapen. De hoofdtekst van hoogstens zeven zinnen is gedrukt in vrij grote letters. Achterin staan circa 25 herhalingsvragen, met verwijzing naar de betreffende paginanummers voor het vinden van de oplossing. Het taalgebruik van de verhalende tekst is vriendelijk en kindgericht. De Franstali…Lire la suite

Schapen

In de reeks 'Pootje voor Pootje' wordt telkens één diersoort voorgesteld, en dat op het niveau van jonge lezertjes. Het zijn vooral kijkboeken, met prachtige foto's. In de reeks komen zowel huisdieren als wilde dieren aan bod.
Dit boek gaat over schapen. Schapen zijn grappig, schuchter en hebben een goedmoedig karakter. We lezen over de lammetjes, de soorten schapen, de rol van de moeder en hoe ze in de verschillende seizoenen leven. We volgen een jaar lang een kudde die in de bergen leeft, wat extra aantrekkelijke foto's oplevert. De informatieve tekst is groot gedrukt in een goed leesbaar lettertype. Je vindt ook informatie in de schijnbaar handgeschreven tekst onder de schitterende foto's. Het boek sluit af met vragen over de inhoud en verwijzingen naar de pagina's waar je de antwoorden vindt in het boek. Dit boek brengt heel wat informatie voor geïntresseerde kinderen. Voorlezen en kijken kan vanaf vijf jaar en zelf lezen vanaf acht jaar.

Suggestions