Livre
Néerlandais

Abel en Ad

Emily Gravett (auteur), Jesse Goossens (traducteur)
Abel is de enige eekhoorn in het stadspark. Op een dag ontmoet hij Ad, met wie hij dikke vriendjes wordt. Maar is Ad wel een eekhoorn? En maakt dat eigenlijk uit? Prentenboek met grote dynamische illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Abel en Ad / tekst en illustraties Emily Gravett
Auteur
Emily Gravett
Traducteur
Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cyril and Pat
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, © 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789047713258 (hardback)

Commentaires

Abel de eekhoorn woont in het stadspark en verveelt zich omdat hij de enige eekhoorn is. Totdat hij Ad ontmoet. Abel herkent zichzelf in Ad en ze ondernemen allerlei ondeugende activiteiten. Iedereen probeert Abel te waarschuwen dat Ad geen eekhoorn is, maar een rat. En eekhoorns horen niet te spelen met een rat. Als Abel beseft dat Ad geen eekhoorn is en hij weer alleen is, komt hij snel in de problemen. En er is er maar één die hem komt redden. De rijmende tekst zorgt telkens voor hilariteit bij het voorlezen door de grappige twist als de andere dieren zeggen: ‘O, Abel, zie je niet dat Ad anders is dan jij? Hij is een….’. Want Abel antwoordt met ‘grote grappenmaker’ of ‘geweldige deler’. De aquarelachtige illustraties zijn sfeervol, kleurrijk en vanuit wisselend perspectief getekend: van boven- of onderaf, van dichtbij of veraf. Ze zorgen voor een bruisende dynamiek en laten vooral ook de emoties van de dieren zien. Een hartverwarmend grappig prentenboek van de bekende prentenboeken…Lire la suite

À propos de Emily Gravett

Emily Gravett est une écrivaine et illustratrice britannique.

Biographie

Emily Gravett est née à Brighton, en Angleterre. Elle est la deuxième enfant d'un graveur et d'une professeure d'art. Après le divorce de ses parents, elle part vivre avec sa mère, mais cela ne l'empêche pas d'aller dessiner dans les musées en compagnie de son père. Sa fibre artistique se réveille assez tôt, ce qui la mène à arrêter ses études après le bac et voyager pendant 8 ans dans tout le Royaume-Uni.

Dans ce long séjour, elle rencontre son compagnon, Mik, avec qui elle s'installe Pays de Galles vers 1997. Après avoir eu une petite fille Oleander (Olly), elle « réalise qu'elle veut avoir une carrière et que sa seule compétence était dessiner ». Elle décide d'intégrer un cursus d'Art à l’université de Brighton.

Carrière

Les Loups (Wolves en anglais), son…En lire plus sur Wikipedia