Livre
Néerlandais

Wolven

Emily Gravett (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Wanneer een konijn een boek over wolven uit de bibliotheek haalt, raakt hij letterlijk verzeild in het verhaal. Prentenboek met zwart-witillustraties met de steunkleur rood. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Wolven
Auteur
Emily Gravett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wolves
Éditeur
Houten: Van Goor, 2007
[36] p. : ill. + uitneembare doc.
ISBN
9789000037704 (hardback)

Commentaires

Veel te veel konijnen geloven alles wat ze in sprookjes lezen. De lievelingshapjes van wolven zijn GEEN kleine meisjes met rode kapjes." Dat staat te lezen op de binnenflap van Wolven van Emily Gravett, in het Nederlands Emily Graafpret. In het boek leent de heer K. Konijn in de bibliotheek van 's Graavenhaasche een boek uit over wolven (zijn lidkaart kan je uit het boek plukken). En dan sluipen de roofdieren letterlijk binnen en komt het boek-in-het-boek tot leven. Wat Konijn gefascineerd leest, dat lees jij ook. Slaat hij een bladzijde om, dan doe jij dat ook. De auteur illustreert het onderscheid tussen de twee werelden door de wolven eenvoudig te schetsen in het boek-in-het-boek en Konijns pels wat meer reliëf te geven. Terwijl de omslag van Wolven het standpunt van Konijn inneemt, zit daaronder het bloedrode boek dat als twee druppels water lijkt op het werk dat hij leest. Ben je nog mee? Dit is voer voor pientere kleuters (en voorlezers)!

In een achttal blad…Lire la suite
Konijn kiest in de bibliotheek een boek over wolven. Hij leest onderweg over hun eigenschappen en raakt letterlijk in het verhaal verzeild. De wolf wordt steeds groter en het konijn kleiner en de harde waarheid komt nader, het konijn ondervindt helaas wat de wolf graag eet. Dan volgt een verzachtend einde voor gevoelige lezers. De aanmaning van de bibliotheek dat het boek nu toch echt terug moet, zit achterin geplakt evenals de boekhoek met het boekkaartje, wat het tot een herkenbare ouderwetse bibliotheeksituatie maakt. Prachtig, stevig, bijna vierkant prentenboek met allerlei verschillende soorten illustraties in zwart-wit met een beetje donkerrood. Een totaalboek waarin alles meedoet en klopt, tot aan de titelpagina en de losse en vaste omslag, collages en kleine briefjes in enveloppen. Boordevol mogelijkheden om te genieten en lekker te griezelen voor kleuters, en dus als leesbevordering te dienen. Deze 'leeswolf' rekent af met de sprookjeswolf. Informatief en kunstzinnig is hier …Lire la suite

Wolven

K. Konijn leent in de Haasche Openbare Bibliotheek een boek over wolven. Samen met hem duik je onder in hun leefwereld: waar ze wonen, in welk gezelschap, hoe ze gebouwd zijn, en wat ze eten: grote en kleine zoogdieren als herten, bevers, veldmuizen, en ... konijnen! Een hilarisch, zeer origineel en schitterend vormgegeven prentenboek! De humor zit vaak in kleine dingetjes die volwassenen meer aanspreken dan kinderen: de tuincatalogus met knolgewassen bijvoorbeeld, of de plaats “’s Gravenhaasche”, alles in een schitterende vertaling van Rindert Kromhout. Maar ook in de uiterst laconieke stijl. Wanneer Konijn beseft dat hij een mogelijke wolvenprooi is, volgt het droge beeld van de opengereten kaft van het boek (en van Konijn geen spoor meer). Onmiddellijk gevolgd door een alternatief einde voor gevoelige lezers. De vormgeving is van een zeldzame finesse. Een mix van illustratietechnieken en fotocollages maakt het geheel echter dan echt, inclusief uitneembare boekfiche en brief aan Kon…Lire la suite

À propos de Emily Gravett

Emily Gravett est une écrivaine et illustratrice britannique.

Biographie

Emily Gravett est née à Brighton, en Angleterre. Elle est la deuxième enfant d'un graveur et d'une professeure d'art. Après le divorce de ses parents, elle part vivre avec sa mère, mais cela ne l'empêche pas d'aller dessiner dans les musées en compagnie de son père. Sa fibre artistique se réveille assez tôt, ce qui la mène à arrêter ses études après le bac et voyager pendant 8 ans dans tout le Royaume-Uni.

Dans ce long séjour, elle rencontre son compagnon, Mik, avec qui elle s'installe Pays de Galles vers 1997. Après avoir eu une petite fille Oleander (Olly), elle « réalise qu'elle veut avoir une carrière et que sa seule compétence était dessiner ». Elle décide d'intégrer un cursus d'Art à l’université de Brighton.

Carrière

Les Loups (Wolves en anglais), son…En lire plus sur Wikipedia