Livre
Néerlandais

De familie Forrest

Emily Perkins (auteur), Miebeth Van Horn (traducteur)
Een dochter uit een excentriek gezin emigreert als kind met haar ouders van New York naar Nieuw-Zeeland.
Titre
De familie Forrest
Auteur
Emily Perkins 1970-
Traducteur
Miebeth Van Horn
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Forrests
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Signatuur, 2013
296 p.
ISBN
9789056724528 (hardback)

Commentaires

Het verhaal begint in de jaren zeventig met een inkijk in het leven van de excentrieke familie Forrest, die bestaat uit vader, moeder en vier kinderen. Het gezin verhuist van New York naar Auckland. Vader Frank legt de momenten van zijn gezin vast op camera. De structuur van de roman is, op dezelfde manier als de filmbeelden, schokkerig en fragmentarisch. Het verhaal lijkt als een aaneenschakeling van herinneringen aan elkaar vast te zitten. Het perspectief wisselt naar voornamelijk het leven van de een na oudste dochter Dorothy. Via haar leven worden we meegevoerd via verliefdheid, het huwelijk en moederschap naar de angst om alles te verliezen en het onverwacht terugvinden van een liefde. Doordat het vertelperspectief verandert naar alleen het personage van Dorothy, leef je als lezer met haar mee en word je zodoende geconfronteerd met thema’s van het leven, als verlies en geluk. De Nieuw-Zeelandse schrijfster (1970) schreef eerder onder meer 'Roman over mijn vrouw'. Vrij kleine druk…Lire la suite

À propos de Emily Perkins

CC BY 2.0 - Image by Katherine Kinkead

Emily Perkins est née à Vancouver le 4 mai 1977. Elle est actrice depuis 1989. Elle est connue pour avoir joué le rôle de Beverly Marsh adolescente dans la première partie du téléfilm d'horreur « Il » est revenu (1990), Brigitte Fitzgerald dans le film Ginger Snaps (2000) et ses deux suites, Ginger Snaps : Résurrection et Ginger Snaps : Aux origines du mal (2004).

Filmographie

Cinéma

  • 1996 : Past Perfect  : Karen 'Shy Girl' Daniels
  • 2000 : Ginger Snaps : Brigitte Fitzgerald
  • 2001 : Prozac Nation : Ellen
  • 2002 : Insomnia : fille aux funérailles
  • 2004 : Ginger Snaps : Résurrection : Brigitte Fitzgerald
  • 2004 : Ginger Snaps : Aux origines du mal : Brigitte Fitzgerald…En lire plus sur Wikipedia