Bande dessinée
Néerlandais

Pwiep ben ik?

Eric-Emmanuel Schmitt (scénariste), Janry (dessinateur)
Kuiken I is geen kuiken zoals de anderen. Met hem vinden existentiële twijfel en vragen ingang bij het pluimvee. Kuiken is nu eens naïef, dan weer erudiet, en op zijn tijd ook een regelrechte mopperkont of onruststoker. Hij overschouwt de wereld in korte, hilarische gags, bedacht door Éric-Emmanuel Schmitt en weergaloos getekend door Janry, de tekenaar van De kleine Robbe.
Titre
Pwiep ben ik?
Scénariste
Eric-Emmanuel Schmitt
Dessinateur
Janry
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Cui suis-je?
Éditeur
Sans lieu de publication: Dupuis, 2013
65 p. : ill.
ISBN
9789031431632 (paperback)

Commentaires

Een strip over een schattig kuiken met een identiteitscrisis en levensvragen. Oftewel: 'Een kip is het beste wat een ei heeft kunnen bedenken om een ander ei te maken, en vice versa'. Kuiken stelt veel vragen aan zijn omgeving. Slachtoffers zijn de andere kippen, de varkens en de hond op het erf. In de muis treft hij de huisfilosoof. Op zijn vraag aan de muis 'Wie ben jij?' krijgt hij als reactie: 'Vanuit welk standpunt?' Een album waarbij de tekeningen de lezer op het verkeerde been zetten. Janry is een gerenommeerde stripartiest, die schattige kuikentjes kan tekenen. Maar wanneer het kuiken Descartes citeert, is het geen kinderstrip. Toch een heerlijk humoristisch album over een existentialistisch kuiken, met rake filosofische discussies. De strip is minder geschikt voor al te jonge kinderen. Leuk voor lezers vanaf een jaar of 15 tot 88.

À propos de Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Éric-Emmanuel Schmitt, né le 28 mars 1960 à Sainte-Foy-lès-Lyon (Rhône), est un dramaturge, nouvelliste, romancier, réalisateur et comédien franco-belge.

Biographie

Jeunesse

Les parents d'Éric-Emmanuel Schmitt étaient professeurs d’éducation physique et sportive puis son père est devenu masseur-kinésithérapeute dans des cliniques pédiatriques et fut également champion universitaire de France en boxe. Sa mère était championne de course à pied.

Formation

Élève au lycée de Saint-Just, où il est lauréat du concours général, Éric-Emmanuel Schmitt entre en hypokhâgne et khâgne au lycée du Parc, il réussit le concours d'entrée de l'École normale supérieure. Il y étudie de 1980 à 198…En lire plus sur Wikipedia