Bande dessinée
Néerlandais

Schijn bedriegt

Eric-Emmanuel Schmitt (scénariste), Janry (dessinateur)
Mopperkont, onruststoker, naïef en erudiet tegelijk... Over Kuiken I kun je veel zeggen, behalve dat het een kuiken zoals een ander is. Kuiken I is de filosoof van het kippenhok, die de wereld overschouwt in korte maar hilarische gags.
Extra subject
humor, Humor (jeugd), strips
Titre
Schijn bedriegt
Scénariste
Eric-Emmanuel Schmitt
Dessinateur
Janry
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les apparences sont trompeuses
Éditeur
[Plaats van uitgave onbekend]: Dupuis, © 2016
66 p. : ill.
ISBN
9789031434060 (paperback)

Commentaires

Niet alles is wat het lijkt te zijn, dat ervaart Kuiken die de sterretjes aan de hemel voor graantjes houdt. Ook bestaat voor Kuiken de horizon uit blauwe en groene strepen totdat ooievaar het meeneemt in de lucht en het de bossen en een meer toont. In de oude spiegel in de schuur denkt Kuiken dat zijn spiegelbeeld een ander is. Ook is Kuiken volgens zichzelf de oorzaak dat de dingen kleiner worden naarmate het er verder van afraakt en groter als het dichterbij komt. Gelukkig is het omringd met aardige dieren die het helpen en wat wijzer willen maken, al redt het zichzelf door een niet al te slimme vos te intimideren met zijn eigendunk. Enerzijds is Kuiken lief, klein en hulpeloos, anderzijds is het heel autonoom en beschouwt het zich als de spil van het universum, niet gehinderd door enige kennis. Grappig, wat filosofisch stripalbum, waarin de belevenissen van Kuiken ook als een allegorie kunnen worden gelezen. Prachtig tekenwerk en inkleuring, gedrukt op mooi papier. Deze strip kan …Lire la suite

À propos de Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Éric-Emmanuel Schmitt, né le 28 mars 1960 à Sainte-Foy-lès-Lyon (Rhône), est un dramaturge, nouvelliste, romancier, réalisateur et comédien franco-belge.

Biographie

Jeunesse

Les parents d'Éric-Emmanuel Schmitt étaient professeurs d’éducation physique et sportive puis son père est devenu masseur-kinésithérapeute dans des cliniques pédiatriques et fut également champion universitaire de France en boxe. Sa mère était championne de course à pied.

Formation

Élève au lycée de Saint-Just, où il est lauréat du concours général, Éric-Emmanuel Schmitt entre en hypokhâgne et khâgne au lycée du Parc, il réussit le concours d'entrée de l'École normale supérieure. Il y étudie de 1980 à 198…En lire plus sur Wikipedia