Livre
Néerlandais

Robert Ludlum's De Bourne misleiding

Eric Van Lustbader (auteur), Robert Ludlum (antécédent bibliographique)
Jason Bourne neemt het op tegen een vijand die hij dood waande en reist opnieuw de hele wereld rond om een complot op te rollen.
Titre
Robert Ludlum's De Bourne misleiding
Auteur
Eric Van Lustbader
Antécédent bibliographique
Robert Ludlum
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Bourne deception
Titre parallèle
De Bourne misleiding
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2009
463 p.
ISBN
9789024529278

Commentaires

Bourne leeft teruggetrokken op Bali nadat hij zijn aartsvijand en ex-medestander Arkadin van een tanker gegooid heeft. Maar die leeft nog en wat meer is: hij gaat opnieuw achter onze held aan. Die overleeft de aanslag op miraculeuze manier maar laat de mensheid geloven dat hij omgekomen is. Vanuit zijn schuilplaats gaat hij het gevecht desalniettemin niet uit de weg. Ondertussen is in Egypte een Amerikaans vliegtuig uit de lucht gehaald door een Iraanse raket. Amerikanen maar ook schimmige Russen en Arabieren zoeken uit wie of wat het complot heeft veroorzaakt en waarom. Wat volgt is een chaos van persoonlijke afrekeningen, politiek gekonkelfoes en religieus fanatisme.
Robert Ludlum’s De Bourne misleiding is al de zevende sequel door Eric Van Lustbader met Bourne, de figuur die vereeuwigd werd door de overleden auteur Robert Ludlum en door Matt Damon gestalte werd gegeven in drie actiefilms. Deze recensie zou heel kort kunnen zijn: Bourne is Bourne niet meer. De verhaalint…Lire la suite
Opnieuw wordt er een aanslag gepleegd op Jason Bourne die nog altijd op zoek is naar zijn ware identiteit. Bij zijn speurtocht naar de moordenaar raakt hij verstrikt in een complot dat erop gericht is chaos in de wereldpolitiek te ontketenen om op die illegale wijze macht te krijgen over oliebronnen. Er volgen veel achtervolgingen over de hele wereld waarbij veel doden vallen voor het tot een treffen komt met de belangrijkste tegenspelers. In dit zevende deel uit de serie (deels ook succesvol verfilmd) is de rol van Jason Bourne een stuk kleiner aan het worden. Maar ook nu is er sprake van wereldwijde misleiding, veel reizen en veel doden. De karakters zijn plat en voorspelbaar evenals de ontwikkelingen. Het verhaal lijkt al geschreven als een filmscript: voorspelbaar, korte scènes, bondige acties, veel geweld, stoere helden, domme boeven. Toch is het onderhoudend en spannend genoeg voor de liefhebbers van deze serie die niet al te hoge eisen stellen. En hoewel het thema nu toch behoo…Lire la suite

À propos de Eric Van Lustbader

Eric Van Lustbader, né le 24 décembre 1946 à New York, est un écrivain américain de fantasy et de thriller.

Il a écrit Le Ninja (Pocket) et White Ninja (sa suite), autour du personnage de Nicholas Linnear, personnage à cheval entre Orient et Occident.

Il a également donné plusieurs suites à la trilogie Jason Bourne de Robert Ludlum, après la mort de ce dernier en 2001.

Biographie

Œuvres

Série Bravo Show

  1. Le Gardien du testament, Grasset, 2008 ((en) The Testament, 2006)
  2. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions