Livre
Néerlandais

Robert Ludlum's Het Bourne testament

Eric Van Lustbader (auteur), Robert Ludlum (antécédent bibliographique), Frans Van Delft (traducteur)
Wanneer Jason Bourne wordt verdacht van een dubbele moord en door een moordenaar wordt gevolgd, wil hij weten wie hierachter zit.
Titre
Robert Ludlum's Het Bourne testament
Auteur
Eric Van Lustbader
Antécédent bibliographique
Robert Ludlum
Traducteur
Frans Van Delft
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Bourne legacy
Titre parallèle
Het Bourne testament
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2005
448 p.
ISBN
90-245-5035-1

Commentaires

Geen personage van Robert Ludlum is zo bekend als Jason Bourne. Bestsellerauteur Eric van Lustbader heeft ondertussen de fakkel overgenomen en het vierde deel van de serie neergepend. Fans van de originele Ludlumboeken moeten zich wel aanpassen aan de schrijfstijl van de nieuwe auteur, die zijn eigen draai aan het personage heeft gegeven zonder daardoor Bournes uniekheid te verliezen.
Jason Bourne leidt een rustig en teruggetrokken leven als David Webb, hoogleraar taalwetenschappen aan de Georgetown Universiteit, tot hij op klaarlichte dag beschoten wordt te midden van studenten. Uit vrees dat zijn geheime identiteit ontdekt is, besluit Bourne onmiddellijk te rade te gaan bij Alex Conklin, zijn vertrouweling en de bedenker van de Bourne-identiteit. Eenmaal aangekomen op Conklins landgoed, ontdekt hij tot zijn ontzetting dat zowel Conklin als Mo Panov, zijn psychiater, zijn vermoord. Als blijkt dat het de bedoeling is hem ervoor te laten opdraaien, slaat Bourne op de vlucht in een…Lire la suite
Bestsellerauteur Robert Ludlum (1927-2001) schreef drie boeken over spion/ huurmoordenaar Jason Bourne, de valse identiteit van professor David Webb. Hier is Jason Bourne terug: de erven Ludlum hebben gehoor gegeven aan vele verzoeken om een nieuw Bourne-verhaal. Deze is geschreven door Eric Van Lustbader (auteur van onder meer thrillers als 'De Ninja' en 'De Miko'). Het verhaal: Webb is niet langer actief als Bourne en leidt een normaal leven als professor aan de Georgetown Universiteit. Maar dan wordt er een aanslag op hem gepleegd, terwijl zijn twee beste vrienden worden vermoord. Hij wordt verdacht, zal zelf zijn onschuld moeten bewijzen, de schuldigen en hun redenen vinden. Het wordt nog moeilijker omdat zijn leven ook bedreigd wordt door een killer die kat en muis speelt. Tenslotte werken zij samen om een aanslag met een biologisch wapen op een topconferentie te voorkomen. Van Lustbader heeft zich perfect aangepast aan de vorige Bourne-verhalen. Spanning vooral en mysterie, 'onm…Lire la suite

À propos de Eric Van Lustbader

Eric Van Lustbader, né le 24 décembre 1946 à New York, est un écrivain américain de fantasy et de thriller.

Il a écrit Le Ninja (Pocket) et White Ninja (sa suite), autour du personnage de Nicholas Linnear, personnage à cheval entre Orient et Occident.

Il a également donné plusieurs suites à la trilogie Jason Bourne de Robert Ludlum, après la mort de ce dernier en 2001.

Biographie

Œuvres

Série Bravo Show

  1. Le Gardien du testament, Grasset, 2008 ((en) The Testament, 2006)
  2. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions